Közeleg az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva (x)

Agro Napló
Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervez, 39 hektáros területen.

Közeleg az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervez, 39 hektáros területen.
A legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. Munkaeszközök, gépek, gépkapcsolatok hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban.
Időpont: 2017. május 31. – június 1., helyszín a Fejér megyei Mezőfalva. A belépés díjtalan.

Agrárgépek és termesztéstechológia a terepen

Mezőfalván az állógépes bemutató mellett meg lehet tekinteni a széles körű gépkínálatot és az új technológiákat a gyakorlatban, akár bemutatók közben. A vetéstechnológiai területen – a már tavaly ősszel kialakított parcellákban – számos cég pártatlan gondozással nevelt növényei mutatkoznak be, megismertetve az érdeklődőkkel a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket.

Zajlanak az előkészítő munkák

Gőzerővel zajlanak az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva előkészítési munkálatai. A rendezvény területét a szervezők már bevetették fűvel, az ingyenes parkolók kialakítása folyik. A mikro és demóparcellákban elkezdődtek a tavaszi vetések. Hamarosan megkezdődnek a szükséges építési munkák, melynek a látványosabb szakaszairól hírleveleinkben be fogunk számolni.

Ön is részt venne kiállítóként?

Amennyiben Ön illetve az Ön vállalkozása megtisztelne minket azzal, hogy kiállítóként venne részt a rendezvényen, kérjük, töltse ki az alábbi linkekre kattintva elérhető jelentkezési lapot.

Gépes kiállítók
Egyéb kiállítók

Örömmel fogadjuk a mezőgazdaságban érintett vállalatok, gazdaságok, őstermelők érdeklődését is. Ha az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalva kapcsán bármilyen kérdése lenne, készséggel várjuk a szantofoldinapok@nak.hu e-mail címen. A kiállítók jelentkezési határideje 2017. április 25-e.

Mezőfalván többek közt látni lehet majd:

Antonio Carraro ültetvényápoló traktorokat, amik megfordítható kormány-ülés vezérlőközponttal rendelkeznek. További paraméterek: ACTIOTM – 15 fokos elfordulás az első és a hátsó tengelyek között, biztonságos eszközvezérlés, terhelt állapotban is kiegyenlített talajnyomás, stabil kormányzás, a legkisebb külső szélesség 106 cm, teljesítménykategória: 26 – 99 LE, ergonomikus kialakítás.
Részletes információk: www.agrolanc.hu

Amazone intelligens munkagépeket – UX vontatott permetezőt. Az AMAZONE sok éven át folytatott szántóföldi kísérletek, a gazdákkal, a tudomány és a tanácsadás képviselőivel folytatott eszmecserék alapján kifejlesztette költségcsökkentő koncepcióját, amely több termés, kevesebb üzemanyag és kevesebb munkaidő elérését kínálja. Ehhez az „intelligens növénytermesztés” minden területén rendelkezésre állnak a gépeik. A maximálisan 6200 liter névleges térfogatú és akár 40 méter munkaszélességű UX permetezőgép kompakt méretű, mozgékony, könnyen kezelhető, a szórókeret optimális csillapításával a legnagyobb szórási és vontatási sebességek elérésére is alkalmas. A kompakt, teljesen sima, sarok- és hullámtörőlemez nélküli tartály súlypontja rendkívül alacsonyan helyezkedik el. Minden rögzített: a szórókeret szállításkor elmozdulásmentes, rögzített pozícióban található, a lökéseket a szántóföldön és a szállítási helyzetben is a paralelogramma felfüggesztés csillapítja. További információk a forgalmazó AMAZONEB-WERKE Kft. holnapján: www.amazone.hu.

A Busa Forgókapás magágykészítőt és a Busa forgókapás sorközművelő kultivátort. Rég el kellett volna vetni, de két hét múlva se lehet rámenni a területekre? Rövid az idő a kultivátorozásra, de a gyomok már elnyomják a kultúrnövényt? Ezek problémák, de nem megoldhatatlanok! Időben meg kell csinálni a magágyat, hogy a nedvességtől hideg és részben visszaülepedett talajon lehessen vetni, de a tavaszi esőzések ezt megnehezítik – tanácsolja a Busa Bt. Lehetőleg minél előbb kell cselekedni, mert tavasszal a nedvességtől sárguló növény ki fog sülni, mielőtt megkötne és a csökkent légtérfogatú talajon, egy meleg nyári estén gyorsan el fog fogyni a növény tartaléka. A növényeknek négy dologra van szükségük: tápanyag, víz, fény és levegő. Gyomirtással tápanyagot és vizet őrizhetünk meg a kultúrnövénynek és visszaadhatjuk számára azt a fénymennyiséget, amit a nagyra nőtt gyomok leárnyékoltak. A talajkapillárisok átvágásával megakadályozzuk az egyébként is szűkösen rendelkezésre álló vízkészlet elpárolgását, a letömörödött, levegőtlen talajon apró rögös struktúrát hozunk létre a növény számára. A Busa forgókapás sorközművelő kultivátorral közel, gyorsan és üzembiztosan lehet kultivátorozni nagyüzemi szinten. További információk: www.busabt.hu.

A Fliegl Skate hígtrágya terítő rendszert. Digitális tartályszámlálóval, komfort vezérléssel. További információk: www.fliegl.com

 

A 39 hektáros rendezvényhelyszín drónfelvételen:

Útvonaltervező:

További információk a rendezvényről: szantofoldinapok@nak.hu

A rendezvény médiapartnerei:

 

 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Célegyenesben a NAK Szántóföldi Napok

Célegyenesben a NAK Szántóföldi Napok

Június 9-10-én rendezik meg a NAK Szántóföldi Napok elnevezésű rendezvényét a Fejér megyei Mezőfalván. A szabadtéri kiállításra a belépés ingyenes, a...

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?