2024. május 6. hétfő Ivett, Frida

GabonaKutató hírlevél 2016/6. (x)

Agro Napló
Megjelent a GabonaKutató hírlevél legújabb száma. A tartalomból: Középpontban a tritikále - II. Országos Tritikále Nap Szarvason Zöldítésben is otthon vagyunk Új hibridrepcék a Gabonakutatónál

Középpontban a tritikále - II. Országos Tritikále Nap Szarvason

A Szent István Egyetem szarvasi Tessedik Campusán június 3-án megrendezett II. Országos Tritikále Napon e növényfaj humán célú hasznosításának lehetőségei álltak a középpontban. A rendezvény az egyetem mellett a Gabonakutató Nonprofit Kft. (Szeged) és a Kruppa-Mag Kft. (Kisvárda), mint tritikále fajtatulajdonosok, a helyi Mezőmag Kft. - mint tritikále vetőmag termesztő, feldolgozó és értékesítő cég - szervezésében valósult meg. A Hungaro Durumrozs Kft. (Kisvárda), valamint a Szegedi Sütödék Kft. közreműködésével a helyszínen tritikáléból készült kenyérféléket, pékipari termékeket és süteményeket kóstolhattak a résztvevők. A rendezvény a Mezőmag Kft. szántóföldi tritikále fajtabemutatójával és az agrotechnikai kísérletek megtekintésével zárult.

Tovább a cikkhez >>>

Zöldítésben is otthon vagyunk 

A 2015. évtől a „zöldítés” a növénytermesztéssel foglalkozó legtöbb gazdát érinti. A zöldítési elvárásoknak többféle módon is eleget lehet tenni. Az egyik ilyen megoldás az ökológiai jelentőségű másodvetés. Ez a 2015. évben közel 155 ezer hektáron valósult meg.

Tovább a cikkhez >>>

Új hibridrepcék a Gabonakutatónál

A repce jelentős területi növekedésen ment keresztül hazánkban is, a 2000-es évek elejének 100 ezer hektáros nagyságrendjéről ma már stabilan 200 ezer hektár feletti a vetésterülete. Köszönhető ez annak is, hogy a biztos értékesítési lehetőségek és a korai árbevétel mellett jól beleilleszthető a hazai gabona túlsúlyos vetésforgóba, kiváló elővetemény és talajjavító hatása révén is.

Tovább a cikkhez >>>

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mi alapján válasszak repcét?

Mi alapján válasszak repcét?

Mi segítünk Önnek! Tájékozódjon a Repcefajta-ajánlati körkép + Növényvédelmi és tápanyagtippek című kiadványunkból

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!