Kedvezőnek ítéli az MKB Bank kilátásait a Moody's (x)

Agro Napló
A Moody's Investors Service megerősítette az MKB Bank hosszú lejáratú betéti besorolását, és ezzel egy időben kedvezőre változtatta a kilátásokat. A hitelminősítő egyidejűleg javított a bank alapvető hitelbesorolásán, valamint partnerkockázati minősítésén.

A nemzetközi hitelminősítő azt követően hozta meg a döntéseit, hogy a Magyar Nemzeti Bank kiválasztotta a nemzetközi és hazai befektetőkből álló vevői konzorciumot az MKB Bank értékesítéséhez. A Moody's nem csupán megerősítette, hanem kedvező kilátással látta el a bank hosszú lejáratú betéti besorolását. Az MKB Bank alapvető hitelbesorolását és partnerkockázati minősítését egy szinttel javította.

„A Moody's lépése nem hagy kétséget afelől, hogy az eddig elvégzett munka eredményes volt: a bank helyzete stabil, kilátásai kedvezőek, jó irányba haladunk. Folytatjuk a reorganizációs folyamatot, erősítjük kereskedelmi és vállalati hitelezésünket. Időközben átfogó informatikai modernizációt hajtunk végre annak érdekében, hogy visszaemeljük az MKB Bankot a hazai piac leginkább meghatározó szereplői közé” – közölte Balog Ádám elnök-vezérigazgató.

A döntéshez kapcsolódó értékelésében a hitelminősítő kiemelte a szanálási és reorganizációs folyamat eredményeit: a nemteljesítő hitelek aránya a 2014 végéhez képest jelentősen csökkent egy év alatt. Az MKB Bank finanszírozási alapjait és likviditását a Moody's egyaránt megfelelőnek ítéli.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!