Modernizált telephellyel várja partnereit az AXIÁL

Agro Napló
Fennállásának 25-ik évében nagyszabású telephely-felújítást hajtott végre Csornán az AXIÁL Kft. Fejlesztési programjuk legutóbbi állomásán végrehajtott modernizálással a Győr-Moson-Sopron megyében található kirendeltségük felzárkózott azon telephelyeik közé, amelyek tökéletesen alkalmasak a legnagyobb és legmodernebb mezőgazdasági gépek ellenőrzésére, karbantartására és javítására, valamint partnereik legmagasabb szintű kiszolgálására.


A kivitelezési listán volt egy 155 m2-es konténertároló, valamint egy 214 m2-es mosó megépítése, mégis a legnagyobb léptékű fejlesztés a szervizt érintette, hiszen a meglévő mintegy 240 m2 alapterületű műhelyhez további 745 m2 épült, mellyel tovább növelték a csornai telephely vonzáskörzetébe tartozó mezőgazdasági és építőipari gépeket érintő szolgáltatásukat.

A januárban megtartott telephelyátadó ünnepségen számos vendég tette tiszteletét és tartott beszédet. A NAK képviseletében Győrffy Balázs jelent meg, aki a céget a magyar agrárium egyik zászlóshajójának titulálta. Ezt követően Csorna város polgármester asszonya, Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin tartotta meg beszédét, aki szívből gratulált a Harsányi családnak, illetőleg köszönetet mondott minden kollégának, akik segítették a komplexum felépülését. Mint elmondta, nagyon örül neki, hogy a cég telephelye erősíti a város infrastruktúráját már 20-ik éve, és lehetőséget biztosít a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai számára, hogy ott töltsék szakmai gyakorlatukat.


Cornelia Horsch

Cornelia Horsch, a Horsch Maschinen GmbH tulajdonosa köszöntőjében méltatta a Harsányi család eredményeit és elismerte a cég elmúlt 25 évben elért munkáját. Párhuzamot fedezett fel cégeik közt, hiszen ahogy az AXIÁL Kft., úgy a Horsch vállalat is családi tulajdonban van. Férje, Michael Horsch 1984-ben alapította a talajművelő, vető és permetező gépgyártással foglalkozó vállalatot. A Horsch gyors növekedési ütemét jellemzi, hogy ma három gyárteleppel rendelkeznek Németországban, és egyel az Egyesült Államokban. Ugyanakkor egy-egy leányvállalatot hoztak létre Oroszországban és Braziliában. Termékeiket világszerte árulják, forgalmuk 40,1%-át a talajművelőgépek, 38,8%-át a vetéstechnika teszik ki. A szemenkénti vetőgépek 12,4%-kal, míg a permetezőgépek 7,2%-kal járulnak hozzá az összforgalomhoz. 4 évvel ezelőtt léptek be a növényvédelmi gépek piacára a Horsch Leeb permetezőgépekkel. Jelenleg az üzletágat cégen belül a legdinamikusabban fejlődő divíziójaként tartják számon. A tulajdonos kitért továbbá a magyarországi értékesítési adatokra, amely a 2007-ben megkezdett partnerkapcsolatuk óta folyamatosan növekszik. Nem utolsósorban Cornelia Horsch hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartják a kezelők, illetve kereskedők folyamatos képzését.

Az oktatás elősegítése rendkívül fontos célja az AXIÁL Kft.-nek, ezt a cég ügyvezető-tulajdonosa, Harsányi Zsolt is elmondta beszédében. Szeretnék, ha minél több fiatal érdeklődne az agrárium iránt és megszűnne a szakmával szemben állított negatív előítélet. Emiatt hozta létre a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) a „Legyél Te is mezőgépész!” programot, melynek hatására a tavalyi évben 50%-kal nőtt az agárszektorba jelentkező diákok száma.


Az ünnepélyes szalagvágás pillanata

A felszólalásokat végül az ünnepélyes szalagvágás követte, jelképesen megnyitva partnereik előtt egy egyedülállóan nagy szervizműhellyel, új mosóval kiegészült és modern kivitelezéssel épült csornai telephelyet.

             

- sm -

A cikk szerzője: Sik Milán

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Felértékelődik a biomassza szerepe

Felértékelődik a biomassza szerepe

A biomassza hasznosításának távlati lehetőségeiről és különösen a közép- és kelet- európai országok adottságairól és kihívásairól szólt a magyar és a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!