Perzselő napon üdítő látvány

Agro Napló
Egy év kihagyás után 12. alkalommal bőgtek fel a motorok az Axiál Kft. által szervezett Gépkezelői Olimpián. A tikkasztó hőség ellenére izgalmas verseny, szórakoztató kísérő programok és látványos show műsorok szemtanúi lehettek a bajai versenyre látogatók.

A kezdetekben még csak a teleszkópos rakodók futamaiból álló verseny mára kiegészült a Gehl gépkezelők versenyszámával, így június 6-án összesen 128 Manitou és 32 Gehl pilóta állt legalább egyszer a rajtvonalhoz.



Az esemény megnyitóján Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője ünnepélyes keretek között 4 000 000 Ft-os támogatást nyújtott át a bajai Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskola részére, hozzájárulva a hazai mezőgazdasági szakemberképzés és utánpótlás neveléshez.

A folyamatosan zajló versenyek mellett szórakoztató kísérőprogramok  járultak hozzá a közönségsikeréhez.


Azoknak, akiknek egy kis adrenalin löketre volt szükségük érdemes volt végignézni Herczeg „Mókus” Balázs Street fighter motoros bemutatóját, aki Simsont, Pannoniát és Hondát „kényszerített” egy kerékre (nem feltétlen hátsóra) vagy épp Kate Winslet bőrébe bújva játszotta el a Titanic ismert jelenetét, ámulatba ejtve ezzel a közönséget. Az izgalmakat Hujber Péter FMX motocross műsora fokozta, aki hajmeresztő mutatványokkal nyűgözte le a nézősereget.




A meglepetés vagy más néven a Totalcar futam, tényleg meglepetést hozott. Tóth Ildikó az Axiál bloggere  maga mögé utasítva férfi kihívóit ért át először a célvonalon.


Délutánra kialakult a Manitou futam döntője. Végül a 97-es rajtszámú Fülöp Marcell győzedelmeskedett 05:23,91 időeredménnyel. A Gehl futam legjobbjának a 140-es rajtszámú Gulyás Tibor bizonyult a maga 02:41,31 idejével. A legeredményesebb női Manitou gépkezelő Beke Zsófia, a legeredményesebb női Gehl gépkezelő pedig Tóth Erika lett.



A szervezők keze munkáját dicséri, hogy idén új elemekkel bővített, színvonalas verseny volt látható, mindez kiegészülve látvánnyal és kikapcsolódási lehetőséggel. Ezek tudatában kíváncsian várjuk a 2017-es 13. Axiál Gépkezelői Olimpiát!

 

Éld át a látottakat: www.facebook.com/agronaplomagazin

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Manitou újdonságok

Manitou újdonságok

A mai kor egyik biztos pontja, az állandó változás. Egy olyan nagy múltú rakodógyártó esetén, mint a Manitou, ez a fejlődést és a fejlesztéseket jelen...

A Manitounak nem szabad állnia

A Manitounak nem szabad állnia

Egy osztrák és két magyar telephelyen folytat biogazdálkodást a Schindler család. Ausztriában a Bécstől délre található Münchendorfban agrárintegrátor...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?