Nagy fogásszélességű WESTERN öntözőgépek a Pap-Agro Kft. kínálatában (x)

Agro Napló
Az elmúlt időszak gyakori aszályos évei miatt egyre több gazda szeretné termelését biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá tenni, így egyre nagyobb az igény a korszerű, megbízható, hatékony öntözőrendszerekre. Erre az igényre reagálva kezdte meg néhány éve a Pap-Agro Kft. a Western szántóföldi öntözőgépek forgalmazását.


Lineárok és körforgó öntözőgépek

Nagy területek hatékony öntözésére a kiváló Western gyártmányú gépeket kínáljuk.

Előnyük a fajlagosan alacsony üzemeltetési költség, köszönhetően a kis nyomásigénynek és a minimális emberi erőforrást igénylő működésnek. Rendkívül erős, robosztus vázszerkezetből épülnek fel, a hidak járókerekeinek hajtásáról elektromotorok gondoskodnak. A gépek felszerelhetőek vezérelhető végágyúval is, ami tovább növeli a kihasználtságot. Speciális, bélelt csővel is elérhetőek, így megoldható az agresszív vizek, vagy hígtrágya kijuttatása is anélkül, hogy a szerkezet idő előtt tönkremenne a korrózió miatt. A bélelt csőre 10 év garanciát vállal a gyártó. Mindig az egyedi igényeknek megfelelő gép kerül kiajánlásra: kis energiaigény, optimális híd- és szórófej osztás, korszerű szórófejek flexibilis ejtőcsövön.

A gépeket kedvező garanciális feltételekkel ajánljuk ügyfeleinknek.

Lineárok

A lineáris mozgású gépek elsősorban téglalap alakú, hosszú táblák öntözésére alkalmasak. A vízzel való megtáplálás történhet csatornából – ekkor az öntözőgép motoros kocsijára szerelt, jellemzően diesel motorral hajtott szivattyú veszi fel a vizet – és hidráns sorról is, ebben az esetben megtápláló tömlő köti össze a gépet a hidránssal. Speciális kivitelben rendelhető a tábla végén átforduló változat is, ekkor az átfordulás ideje alatt a gép nem öntöz. A vezérlés lehet drótköteles, barázdás, indukciós kábeles.


Western öntözőgép

Körforgó öntözőgépek

A centerpivot berendezések egy helyhez kötött, nagy teherbírású központi torony körül elfordulva öntöznek, alkalmazásuk már 30 ha körüli táblamérettől gazdaságos lehet. A vízzel való megtáplálás a központi toronynál történik. Az átvontatható kivitel központi tornya kerekeken nyugszik, a hidakon található kerekek 90°-ban elfordíthatóak, így az öntözőgép hosszirányban egy erőgéppel átvontatható másik területre. Ezzel a megoldással jobban lehet alkalmazkodni a vetésforgóhoz. A körforgó gépek nagy előnye, hogy működésük közben semmiféle munka ráfordítást nem igényelnek, amennyiben távvezérelt a rendszer, akkor még az öntözés indítása és megállítása is néhány perc alatt, bárhonnan elvégezhető.


Western körforgó öntözőgép

Szivattyúk, csőszerelvények

Igény szerint az öntözőgépek kiszolgálására és természetesen egyéb célra a szivattyút is tudjuk szállítani, legyen szó kútról, vagy felszíni vízforrásról. A szivattyúk meghajtása lehet TLT-s, villanymotoros, diesel motoros.

A csővezetékek tekintetében az adott projektre szabottan föld alatti, vagy akár föld feletti vezetékrendszer kerül kiajánlásra, igazodva a szállítási teljesítményigényhez minimális nyomásesés mellett.

 

Pontosabb paraméterekért, árajánlatért, keresse kollégánkat elérhetőségén!

2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a.

Komjáthi Bálint öntözési- és hígtrágya kezelési üzletág vezető

20/21-94-440

komjathi.balint@pap-agro.eu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!