2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

„Vezető pozícióra törekszünk az agrárfinanszírozásban”

Agro Napló
 A Budapest Lízing idén is részt vett az AGROmashEXPO-n. A cég agrárfinanszírozásban betöltött szerepéről Toldi Balázs vezérigazgatót kérdeztük.


Milyen kapcsolatot ápol a Budapest Lízing az agrárcégekkel, termelőkkel?

A mezőgazdasági vállalkozások kiszolgálására évek óta kiemelt figyelmet fordítunk. A bankcsoporton belül létrehoztunk egy agrárszakértői csoportot, kollégáink átfogó ismeretekkel rendelkeznek az ágazatról és napi kapcsolatban állnak a termelőkkel, így ügyfeleinket a pénzügyi szolgáltatásokon túl tanácsadással is támogatjuk, a termékfejlesztésnél pedig folyamatosan figyelembe vesszük a szektor speciális igényeit. Erőfeszítéseink eredményeként nem csak a bank, hanem a Budapest Lízing is óriási bizalmat tapasztal az agrárcégek részéről: az elmúlt három évben az új volumenünk kilencszeresére, teljes állományunk pedig hétszeresére nőtt a szegmensben, így mára az agrárlízing-piac egyik vezető szereplőjévé váltunk.

Milyen szerepet kap üzletpolitikájukban, agrárfinanszírozási stratégiájukban a jegybank Növekedési Hitelprogramja?

Az agrárium korábban is stratégiai fontosságú ágazat volt számunkra, az NHP lízingcégekre történt kiterjesztése pedig tovább erősítette a pozíciónkat. A Budapest Lízing az elsők között kezdte meg az értékesítést, és a program második fázisában 2014 végéig a kihelyezett összeg 30%-áról, közel 4 milliárd forint összegben agrárcégekkel állapodtunk meg. A jegybanki refinanszírozású pénzügyi lízinget idén is változatlan feltételekkel bocsátjuk ügyfeleink rendelkezésére, és továbbra is vezető pozícióra törekszünk az agrárfinanszírozásban.

A mezőgazdasági célú lízingmegoldások között az NHP konstrukciója páratlanul kedvező feltételeket biztosít. Lehet ennél olcsóbban lízinghez jutni?

A jegybanki refinanszírozású pénzügyi lízing több szempontból is egyedülállóan előnyös. Mivel forintalapú, ezért a termelőknek nem kell számolniuk az árfolyamkockázattal, a rendkívül alacsony, legfeljebb 2,5%-os kamat a teljes futamidő alatt változatlan marad, a 114/2008. (IX.5.) FVM rendelet szerint kamattámogatásra jogosult ügyfeleink pedig még ennek a felét is visszaigényelhetik. A Budapest Lízingnél most január végétől további fél százalék engedményt adunk az első ötven megrendelőnek, akik így a kamattámogatás érvényesítése után mindössze 1%-os éves ügyleti kamattal juthatnak lízinghez. Fontos kiemelni, hogy mivel ez a rendkívül kedvező ajánlat a piacon elérhető kamatmentes kalkulációkkal ellentétben nem tartalmaz semmilyen kereskedői támogatást, ezért ügyfeleink egy-egy gép beszerzésekor ugyanolyan feltételekkel és pozícióból tárgyalhatnak, mint egy hagyományos készpénzes vásárlás esetén.*

* Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelen kereskedelmi kommunikációban közölt információ nem minősül a 2013. évi V. törvény 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek. A jelen kommunikáció kizárólag tájékoztató jellegű és a teljesség igénye nélkül a hivatkozott termék egyes jellemzőit tartalmazza! A Budapest Lízing Zrt. kötelezettségvállalása minden esetben egyedi hitelbírálat függvénye!

A részletes szerződéses feltételekkel és a termék kondícióival kapcsolatban érdeklődjön a www.budapestlizing.hu weboldalon vagy a 06 1 450 6224 telefonszámon.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!