Új köntösben a DEKALB (x)

Agro Napló
A DEKALB márka sikerét bizonyító tények mögött odaadó szakmai munka folyik. Töretlen az innováció, melyet a DEKALB évekig hirdetett szlogenjében. E szlogen is megváltozott a DEKALB arculattal egyetemben. 

Kökény Benő

termékmenedzser

De miért volt szükség a változásra, melyek az új értékek, üzenetek? – kérdeztük Kökény Benő termékmenedzsert:

A kérdésre egy újabb kérdéssel reagálok: Miért és mikor érdemes megújítani egy márka arculatát? Akkor van értelme egy ilyen változtatásnak, ha tartalmi változás áll mögötte, ha a régi arculat már nem fejezi ki a változás üzenetét. A DEKALB esetében változott a tartalom, változott a megközelítés. Hazánkban ugyan kezdettől fogva aktív kapcsolat áll fenn az értékesítő csapat és a termelők között, a világon még nem mindenhol jellemző ez a „szimbiózis”. A vállalat 100 esztendő örökségét, értékeit, szellemiségét kész tovább vinni úgy, hogy a partnerséget helyezi előtérbe, mely által kész megismerni a termelők igényeit, s a környezeti kihívások fényében segíti azt megvalósítani a megfelelő termékekkel, innovatív megoldásokkal, egyéb szolgáltatásokkal.

Szellemiségében túljutott a Dekalb márka a már jól ismert „Innovation always on” elsősorban a produktumokat előtérbe helyező vonulaton, bár az innováció változatlanul mozgatórugója a Dekalb márkának, viszont azt valljuk, hogy ennek a partnerség és a teljesítmény kereszttüzében van csak valódi létjogosultsága. Koncentrálnunk kell a teljesítménynövelésre, biztosítva ezzel a jövedelmezőséget, garantálva ezzel a termelőink sikerét: DEKALB Seed your success!, ami azt jelenti, hogy legyen sikeres Ön is a DEKALB által!

A teljesítménynövelés céljából indítottuk három évvel ezelőtt a +1 tonna programunkat, mellyel célunk, hogy választ kapjunk arra a kérdésre, hogy a megfelelő hibrid- és technológiaválasztással hogyan mérsékelhetjük a környezet terméscsökkentő hatásait, milyen módon érhetünk el jelenlegi eredményeinkhez képest akár +1 tonna terméstöbbletet? Az elmúlt húsz évben évente 75 kg/ha terméseredményt tud biztosítani a nemesítés, így 1,5 tonna/ha növekedést tudtunk elérni ez idő alatt. Viszont egy termelőnek nincs húsz éve, hogy várjon erre, ő hamarabb szeretné ezt a többletet tábláin realizálni. A DEKALB vetőmagokkal, a fejlesztő csapat által elgondolt technológiai változtatásokkal akár egy év alatt is el lehet érni ezt a többletet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok múlik a gabona áttelelésén

Sok múlik a gabona áttelelésén

Nyugalmi állapotban vannak a gabonák, de az őszi kalászosok termését nagymértékben befolyásolhatja még az időjárás – idézi a nak.hu a Figyelő legfriss...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!