A KUHN kockabálázója
nyerte el a 2014-es „ÉV GÉPE” címet!

Agro Napló
Megérdemelt kitüntetés A Kuhn már a holland Geldrop átvétel előtt is nagyon széles palettán kínálta mezőgazdasági munkagépeit. A takarmánykeverő és kietető kocsiktól kezdve a zöldsor minden gépén keresztül, a szintén sok helyen bizonyított permetezőkön át a szántóföldi munkagépekig széles választék áll rendelkezésünkre.

 

A bármilyen típusú termény esetén kiemelkedő minőségű bálák készítésére képes KUHN Nagy Kockabálázók (Large Square Balers) kiemelkednek a többi bálázó közül.

Minden perc számít, amikor az időjárási körülmények bizonytalanok. Az egyszerű, de jól átgondolt technológia, mely a POWER DENSITY előkamra tulajdonsága, könnyen alkalmazkodik a munkakörülményekhez.
A különböző típusú termény nem akadály az LSB bálázóknak.

A Kuhn csoport ajánlata átkarolja a négy alapmodellt LSB 870, 890, 1270 és 1290.
A gép bevált működési elve és a több mint 30 éves tapasztalat a hengeres és kockabálázók tervezése és gyártása terén vezetett egy új, innovatív, intelligens modell fejlesztéséhez, mellyel bővítették a palettájukat.

A hagyományos bálázókhoz képest a LSB 1290 iD (inteligent-DENSITY) képes a bálatömörség azonos lendítőkerék-tömeg és azonos meghajtó teljesítményigény mellett mintegy 25%-kal nagyobb tömörséget biztosítani.
A nagyobb tömörségnek köszönhetően sokkal hatékonyabbá válik a logisztika, jobb a kezelhetősége széna- és szalmabáláknál egyaránt.  De az LSB 1290iD nem csak a konvencionális terményeknél éri el a maximális hatékonyságot, az innovatív technika lehetővé teszi a 100% hatékonyságot olyan kultúráknál is, melyek biomassza vagy energia kinyerésre szolgálnak.


A tömörítés ezzel a módszerrel értelemszerűen nagy nyomatékingadozást indukál. A cég a probléma kiküszöbölésére a „twin pact-prinzip” elvet alkalmazva egy présdugattyú
helyett két egymás felett sikló dugattyúval, két fázisban tömöríti a takarmányt. A forgattyús hajtómű és a dugattyúk között a kapcsolatot megvalósító háromszög-mechanizmus segítségével először az alsó dugattyú a préstérbe adagolt mennyiség alsó felét, majd vezérelten a felső dugattyú második lépcsőben a felső felét tömöríti.

A Twinpact elv előnyei:

  • intelligens tömörítés,
  • nem kell extra erős hajtás a gép működtetéséhez,
  • ugyanannyi lóerőigény, mint egy szokványos 120x90 bálázónál.

Tökéletesen formázott bálák, melyek nagy munkateljesítménnyel és kiváló tartóssággal párosulnak, biztosítja, hogy a KUHN LSB bálázó jövedelmező befektetés.

Elérhetőségek:

Czibere László (Közép-Magyarország), Tel.: +36-30/596-0533, E-mail: czibere.laszlo@kuhncenter.hu

Markovics Tamás (Kelet-Magyarország), Tel.: +36-30/945-8528, E-mail: markovics.tamas@kuhncenter.hu

Hoffmann Zoltán (Dunántúl), Tel.: +36-30/596-0896, E-mail: hoffmann.zoltan@kuhncenter.hu

Nagy-Balázs András (Nyugat-Dunántúl), Tel.: +36-30/695-3679, E-mail: nagy-balazs.andras@kuhncenter.hu 

A KUHN Center Magyarország a KUHN munkagépek hivatalos márkaképviselete Magyarországon.

Telephely: 6000 Kecskemét, Búzakalász utca 20.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!