Bemutatkozik az ETHOFER KFT

Agro Napló
ÚT A KEZDETEKTŐL Az ETHOFER KFT. 1994-ben alakult. A kft fő tevékenységi körét a mezőgazdasági termelés, illetve a mezőgazdasági termények, illetve inputok nagykereskedelme tette ki.

A mezőgazdasági termelés 1300 hektáron folyik, gabona alapú vetésforgóval. A fő termesztett növény az őszi búza, illetve a tavaszi árpa. Emellett jelentős még a cukorrépa, és az olajtök termelése.

A kereskedelmi tevékenység eleinte a külföldi piacok felé irányult, ezen belül is főleg a Ausztria, Németország, Olaszország említhető meg mint főbb célországok. Később Szlovénia, és Szlovákia felé is tettek lépéseket. A 90-es évek elején a legfőbb árucikknek a szálas takarmányok számítottak. Az Ethofer kft elsők között honosított meg Magyarországon egy olyan technológiát, amely segítségével az Európai Unióban is versenyképes szálas takarmányt tudott előállítani. Az új technológia sikerét jól mutatja, hogy míg az első évben 1000 tonna szalmát és szénát exportált a cég, addig a rákövetkező két évben ez a szám meghaladta a 11000 tonnát, amivel a cég a térség legnagyobb szálastakarmány-exportőrévé vált.

Az Ethofer kft 1994-től különböző aprómag féleségeket is exportál a fenti országokba. A felhasználás részben ipari, részben vetőmag célra történik. Ezen belül jelentős a mustármag, olajretek, kömény, olajtök, lucernamag exportja.

Ahogy az Európai Unió szankciói egyre kevésbé sújtották a magyar gabonaféleségeket, egyre inkább megnyílt a lehetőség ezen termékek exportjára is. Ez mintegy évi 10000-15000 tonna értékesítését jelenti.

JELENBŐL A JÖVŐ FELÉ

Az Ethofer kft telephelye két helyen Peresztegen Fertőszentmiklóson van. A peresztegi telep a falu központjában 1,5 ha alapterületen helyezkedik el, 5000 tonna tárárolókapacitrással, szárító-, tisztítóberendezéssel, megfelelő infrastruktúrával. A fertőszentmiklósi telep 3 hektár ipari területen helyezkedik el közvetlen Magyarország egyik legforgalmasabb főútja, a 85-ös számú főút mellett. A telep megközelíthetősége mind közúton mind vasúton kiváló. A telepen 2500 m2 hasznos síktároló felület van. Ez tárolási lehetőség összesen 4000 tonna termény tárolását teszi lehetővé. A telepen az anyagmozgatáshoz, illetve kereskedelemhez szükséges minden eszköz a rendelkezésre áll.

A cég a térség egyik mezőgazdasági integrátora. Mind a nagyobb üzemeknek (mezőgazdasági szövetkezetek, gazdasági társaságok), mind a családi típusú gazdaságok a cég vevőkörébe tartoznak. Az Ethofer kft mindkét telephelyén foglalkozik növényvédő szer, műtrágya, vetőmag kereskedelemmel, illetve a megtermelt termények felvásárlásával. A terménytárolás egy nyári és egy őszi csúcsot feltételez, így összesen mintegy 15000 tonna termény saját felvásárlására nyílik lehetőség. Ezen kívül ugyanekkora mennyiségű árút külső idegen raktárakból vásárolunk meg. A termények értékesítése részben a fent említett célországokban, részben belföldön történik.

A mezőgazdasági piacon a cég egyre inkább a vertikális és horizontális integrációra törekszik. A cég alapfilozófiája, hogy hosszútávon a termelés, kereskedelem, értékesítés egy kézben való tartása biztosíthat versenyelőnyt. E cél elérésében partner számunkra a Raiffeisen Agrárház kft. A Raiffeisen Agrárház kft megújult üzletpolitikája, rugalmassága, piaci szerepe cégünknek garanciát jelent egy hosszútávú együttmûködésre.

Reméljük, hogy fenti ismertetőnk megnyerte tetszését és önt is e rohamosan fejlődő sikeres cég partnereként üdvözölhetjük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az idei év sem szűkölködik növényeink részére szélsőséges időjárásban, ami miatt a tenyészidőszakban egyre kevesebb a növények számára a növekedéshez...

Aprómag vetése Horschsal

Aprómag vetése Horschsal

Az őszi vetések sok helyen igen nehézkesen haladtak, a várva várt csapadék későn érkezett, de akkor bőséggel. Ezért tapasztaljuk most tavasszal azt is...

Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!