A VOGEL-NOOT ProfiDrill mechanikus gabonavetõgép bemutatkozása a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon

Agro Napló
A VOGEL-NOOT a Bábolnai Gazdanapok alkalmával mutatta be legújabb fejlesztését, a ProfiDrill névre keresztelt mechanikus gabonavetőgépét. Ezzel a típussal a pneumatikus MasterDrill gépcsalád egészült ki új taggal, amely új tag leginkább a kis és közepes gazdaságok részére ajánlható.  

Az aszimmetrikus, duplatárcsás csoroszlyával szerelt gép elsősorban a hagyományos, magágykészítést igénylő technológiába illeszthető, de a 40 kg/csoroszlyaterhelés alkalmassá teszi a gépet az enyhe szármaradvánnyal borított táblákon is a munkavégzésre. Az új kialakítású csoroszlyák helyzete fokozatmentesen állítható. Opcióban a vetőgép felszerelhető lezáró görgőkkel is, amelyek egyrészt tartják a beállított vetési mélységet, másrészt lezárják a talajfelszínt, optimálissá téve a talaj-magkapcsolatot.

A magtartály alaphelyzetben 620 literes, amely 200, illetve 400 literrel még megtoldható. A feltöltés egyszerû és biztonságos a fellépő lépcsővel és a teljes szélességben végigfutó rácsos taposóval.

 

 


 

 

A pontos magmennyiség állítására fokozatmentes hajtómû szolgál. A gabona és nagyobb magok cellás adagolón keresztül kerülnek a vetőcsőbe, míg az aprómagok adagolását apróbordás vetőelem szabályozza. A vetőgépen egy súber segítségével bármelyik sor elzárható, lehetővé téve a 13 cm-es sortáv többszörösein történő vetést.

További lehetőség, hogy a gépen a jobb és bal oldal vetőelemei szétkapcsolhatók, tehát lehetőség van a féloldali lezárásra is.

A vetőgép elektronikáját a jól bevált DrillMat III. vezérli, segítségével a hektárszámláló-, tartályszintjelző- és a mûvelősor-elzárás valósítható meg.

www.vogel-noot.info

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!