Új szakkiállítás Lipcsében

Agro Napló
Európa legnagyobb múlttal rendelkezõ vásárvárosa szeptemberben új kiállítással fogadta az érdeklõdõket. A három napos IGRUMA rendezvényein a közönség elsõ alkalommal találkozhatott az agráripari termékek feldolgozására szolgáló legújabb gépekkel és berendezésekkel.

A Leipziger Messe menedzsmentje ismét újat tudott nyújtani azzal a speciális kiállítással, mely szándékai szerint - többek között - összekapcsolná a volt szocialista országok növekvő igényét és keresletét az egyre színvonalasabb és korszerûbb tecnikai kínálattal.

A mûszaki újdonságot a következő főbb célcsoportokat képviselték: alapvető élelmiszer- és takarmány-feldolgozás, zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, automatizálás, különböző kiegészítő berendezések és szolgáltatások, továbbá kávé-, dohány és egyéb feldolgozások. A rendezvény szakmai színvonalát erősítették a folyamatos és változatos szakmai előadások, fórumok, konferenciák és speciális work-shopok. A takarmánygyártók részére külön szakmai napot készített elő a szövetségük.

A szervezők szándéka érthető és megalapozott, hiszen például az előző esztendőben csupán az oroszok közel hetven millió euro értékben importáltak Németországból a feldolgozóipar ezen területéről.

Az első alkalommal megrendezett kiállítás felülmúlta az előzetes elképzeléseket, a menedzsment tervei szerint a jövőben két évenként rendezik majd meg az IGRUMA-t. Nyolc ország (Ausztria, Belgium, Hollandia, Dánia, Franciaország, Olaszország, Svájc és a vendéglátó Németország) képviseletében nyolcvan kiállító mutatkozott be.

A Leipziger Messe magyarországi képviseletének marketingigazgatója, Seifert Ibolya sajnálattal nyugtázta hazai vállalkozóink távolmaradását, bár az okokat tekintve az érvek elfogadhatók. A tőkehiányon és az aszálykárokon kívül az időpont sem volt szerencsés a magyarok számára, hiszen nemrég ért véget a Bábolnai Gazdanapok, ezt megelőzően pedig a Farmerexpo rendezvényei foglalták le a témában érdekelt szakembereinket. Minden esetre a jövőben szerencsés lenne itt is megjelenésük, reményeink szerint az AMC és ITD illetve a Külügyminisztérium jóvoltából. Az azért örvendetes, hogy a látogatók között magyar érdeklődőkkel is találkozhattunk.

Dr. Deliame Träber divizióigazgató szerint a következő kiállításra elsődlegesen az olaszok megjelenése erősödik, stabil háttériparukkal. A rendezvény iránt élénk érdeklődés mutatkozott az EU-csatlakozásra váró országokból, s meglepő volt az ázsiaiak nagyszámú látogatótábora is, elsősorban Indiából.

Érdekességképpen: a világ egyik legkorszerûbb, futurisztikus vásárközpontjában évente átlagosan mintegy harminc kiállítást rendeznek. Ezek között üdvözölhetjük ezentúl két évenként az IGRUMA-t is.

- Keresztes -

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!