Mi újság Környén?

Agro Napló
Könnyével kapcsolatban az elmúlt évek során egyre többet hallani, hogy teljes erõbedobással készül az Uniós csatlakozásra. Úgy tûnik, hogy a „környeiek” számára a változás a mindennapi élet része. A hosszú évtizedekig elsõsorban Nyugat-Magyarországon aktív takarmány és premix értékesítést ma már Kelet- Magyarországi régióban is egyre nagyobb sikerrel végzik a vitathatatlanul szakavatott tanácsadók. Merõben új stratégiával lépnek fel a piacon a termékfejlesztés a kereskedelmi stratégia és a marketing területén is.

Ahhoz, hogy többet tudjunk „Környéről” a meghívásnak eleget téve részt vettünk a November 20-án a Balatonöszödi kormányüdülőben rendezett Partner partival egybekötött szimpóziumon.



Varsádi László kereskedelmi igazgató megnyitó beszédében rávilágított a közeledő és erősödő versenyhelyzet tényére, valamint arra, hogy minden vállalkozásnak saját érdeke felkutatnia legsebezhetőbb pontját.



„Amilyen mértékben sikeresek vagyunk a felzárkózásban, olyan mértékben válik egyre nehezebbé a versenytársak előrelépése. Az információ korlátlan és villámgyors terjedésén alapuló társadalmi rend visszahozta annak a szólásnak a jelentőségét, hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen."



Ebben a világban az nyer, aki képes nap mint nap megújulni. Mondta Varsádi László.



A vállalat az elmúlt néhány évben a Hendrix Környe nevet viselte, idén azonban nevet változtattak. Vajon miért e névváltozás?



Erre a kérdésre is választ kaphattunk egy következő előadásban, amelyet Jan Smulders a Nutreco csoport Európai igazgatója tartott. A Hendrix Könnye Kft. 2003 nyarán nevet változtatott, a cég új megnevezése: Trouw Nutrition Hungary Kft. A névváltoztatás hátterében a holland tulajdonos, a Nutreco Bv. döntése áll, mivel a jövőben az összes európai leányvállalat egységesen a Trouw Nutrition nevet (valamint az ország nevet) fogja viselni.



A vállalat Magyarország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő takarmányipari vállalkozása jelentős nemzetközi szakmai háttérrel.



A meghívott előadók közül Márton András az Európai Integrációs Főosztály vezető főtanácsosa előadásában beszámolt az Uniós támogatások elérésének lehetőségeiről és feltétel rendszeréről.



A hallgatóság részéről felmerülő kérdések alapján jelentős érdeklődés mutatkozott a vágóhidakkal kapcsolatos élelmiszerbiztonsági és minőségi követelmények, valamint a társasági formában mûködő vállalkozások számára elérhető támogatások iránt.



Megtudtuk, hogy a Nutreco csoport vállalatai mind nemzetközi vonatkozásban, mind hazai szinten szoros együttmûködésben az agrártudományi és állatorvos-tudományi felsőoktatási intézményekkel közös takarmányozási kutatásokat végez. Továbbá, hogy a Trouw Hungary Kft. szívesen támogatja a főiskolások és egyetemisták tanulmányait sőt elhelyezkedésükben is segít.



Babinszky László Professzor a Kaposvári Egyetem Takarmányozástani Tanszékének vezetője bemutatta a tanszék tevékenységét és legújabb kutatási témáit.



A nap egyik érdekessége volt Jan Groen német farmer és Gerrit Bronsvoort a Hendrix Illesch sertésspecialistájának előadása, amelyekben gyakorlati tapasztalatból merített példákon mutatták be a telepi hatékonyság növelésének lehetőségeit, kitérve többek között a biogáz hasznosításra és a telepi mutatókkal végzett precíz kalkulációkra, valamint a munkaerő képzésére és motiválására.



Papócsi Péter a Trouw Hungary Kft. nemrégiben kinevezett termékfejlesztési igazgatója bemutatta a vállalat szinte minden gazdasági állatfajra kiterjedő innovatív takarmányozási programját és új termékeit. Cégünk fő profilja a minőségi premix-, koncentrátum-, késztáp-gyártás és forgalmazás, valamint szaktanácsadás. Specialitásaink közé tartoznak a NUTRIFUL (MAMA) speciális baromfi prestarter táp, a GREENLINE baromfitakarmányozási rendszer, a MILKIWEAN malactakarmányozási program, valamint a cégcsoport takarmány-kiegészítőket gyártó és forgalmazó részlege, a NORDOS is, mely egyre több természetes hozamfokozót forgalmaz, mint pl. a Nutracid Gaélis tápsavanyító és egyéb prevenciós készítmények, mint a természetes kokcidiosztatikum EimeriCox és pulykákban a „black head" megelőzését célzó Protophyt.



Adam Sneep ügyvezető igazgató mindössze néhány hete tartózkodik hazánkban, de máris találkozott a partnerek nagy részével és azonnal felvette a kapcsolatot a Magyarországon letelepedett Holland, Belga és Dán farmerekkel.



Adam Sneep 198o óta dolgozik a Nutreco csoport vállalatainál. Gazdag tapasztalatokat szerzett és jelentős eredményeket ért el a fejlesztés, az értékesítés és a marketing területén. Az elmúlt kilenc évben Adam Sneep volt Belgiumban a Nutreco Feed Businesses ügyvezető igazgatója.



Beszédében hangsúlyozta, hogy folytatni kívánja a partnerek támogatását. Előtérbe helyezi a telepek tervezési és menedzselési munkájában való segítségnyújtást és a cég szakmailag specializálódott szakembergárdájával együtt mindent megtesz azért, hogy partnereik a legjobb minőségû kiszolgálásban részesüljenek.



A Trouw Hungary Kft. szimpóziumán a meghívott partnerek mellett a sajtó képviselői és a cég beszállítói is jelen voltak. A beszállító cégek támogatták a rendezvényt így lehetőség nyílt arra is, hogy a vendégek a délután és az este folyamán szórakoztató programokon vegyenek részt. A támogatók voltak: bakovit Kft., Granaco Kft., Rhodia Kft.,Invet Kft., LAH Hungária, UBM Kft., B.A-N.A, Csuka Gabona Kft., Fekete és Fia Kft., Plast-Ker Kft., Tessenderlo Kft., Panadditív Kft., Brenntag Kft.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Takarmányfüvek és keverékeik

Takarmányfüvek és keverékeik

A tej és marhahús előállításának üzletága nagyban függ attól, hogy rendelkezésre áll-e a szükséges mennyiségű és lehető legjobb minőségű szálastakarmá...

CUPIDO kan takarmánykeverék

CUPIDO kan takarmánykeverék

A kanok ivarérettségét a termékenyítésre alkalmas spermiumok megjelenése jelzi. Kizárólag csak egészséges, igényeinek megfelelően takarmányozott tenyé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 17. 10:03