Tisztelt Olvasóink!

Agro Napló
Az elmúlt hónapban rendezték meg a Budapest Vásárközpontban az idei év elsõ jelentõs agrárkiállítását az Agro+Mashexpo-t, ahol lapunk az elmúlt évek hagyományaihoz híven saját standdal képviselte magát. Nagy örömünkre szolgált, hogy nagyon sokan Önök közül megtisztelték lapunkat látogatásukkal, felkerestek bennünket a kiállítás ideje alatt, megosztották velünk gondjaikat, elmondták elképzeléseiket az elkövetkezõ idõkrõl, lehetõségeikrõl.

Kérem engedjék meg, hogy azon olvasóink számára akik nem lehettek jelen személyesen, néhány gondolatban felelevenítsük mi is történt a vásárban, milyen tapasztalatokat gyûjtöttünk az olvasóinkkal, partnereinkkel folytatott beszélgetések során.

A kiállítás egész ideje alatt látható volt, hogy sok mezőgazdasági termelő nagyon komolyan veszi a felkészülés fontosságát az Európai Unióra. Tapasztalható volt ez abból is, hogy az „F” pavilonban felállított rendezvény színpadon megtartott előadásokat mindig nagyszámú hallgatóság kísérte figyelemmel, megpróbálva így is minél több információt gyûjteni a lehetőségeikről. Sok beszélgetés tükrözte azt az akaratot, hogy a mezőgazdasági vállalkozók készek felvenni a versenyt a csatlakozás után a külföldi termelőkkel, de azzal is tisztában van mindenki, hogy csak saját erővel erre nem lesznek képesek, mindenféle képen csak akkor tudnak versenyképessé válni, ha a mindenkori kormányzat hathatós partner lesz ebben a törekvésükben.

Saját eszközeinkkel mi is próbálunk segíteni elérni céljaikat, ezért ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket néhány olyan témakörre mellyel lapunk márciusi száma foglalkozik.

A növénytermesztés területén foglalkozunk olyan fontos témakörökkel, mint a növényi betegségek elleni védekezés lehetőségei, a vetőmagok fajtakiválasztásának fontossága, a tápanyag utánpótlás jelentősége a minőségi termék előállításában, a gépesítés lehetőségei. Az állattenyésztés körében szó esik a baromfi takarmányozás aktuális kérdéseiről, és baromfi salmonellózis elleni védekezésről, a sertéstartás tartástechnológiai követelményeiről és a sertések emésztőszervi betegségeiről. Ezenkívül olvashatnak hasábjainkon Uniós információkat nyújtó cikkeket is.

Munkájukhoz sok sikert kívánok:

Pacz József

főszerkesztő

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hónap takarónövénye: a lóbab

A hónap takarónövénye: a lóbab

A Mediterráneumból származó lóbab (Vicia faba) az egyik kedvenc pillangós takarónövénye a nyugat-európai gazdáknak, és népszerűsége hazánkban is növek...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?