Szarvasmarha szakmai fórum Sárváron

Agro Napló
A Bábolna Takarmányipari Kft. a Mezort Zrt-vel és a Degussa AG-vel közösen, május 24-én a szarvasmarha szektor számára szervezett szakmai fórumot. Rendezvény helyszíneként a festõi szépségû sárvári arborétumot választották, ahol több, mint 60 érdeklõdõ hallgathatta meg a színvonalas elõadásokat, ill. tehette fel kérdéseit a szakembereknek.

A három társrendező célja többek közt az volt, hogy a termelőket elsőkézből tájékoztathassa a szarvasmarha-tenyésztés aktuális kérdéseiről, ill. a cégek legújabb fejlesztéseiről. Sótonyi László a Mezort Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a találkozót, majd Magyar József szarvasmarha ágazatvezető ismertette a Mezort Zrt. eddigi eredményeit, jövőbeli szakmai elképzeléseit. Magyarországon példanélküli amit létrehoztak, 8 szarvasmarha telepen 4800 tejelő tehén egységes menedzselését valósították meg egy integrációban.

A második előadást Prof. Dr. habil. Brydl Endre a Szent István Egyetem Állatorvostudományi-Karának tanszékvezetője tartotta, ahol a tejhasznú tehenek korszerû takarmányozásának főbb szempontjait mutatta be az ellés körüli időszakban. Rövid szünet után Dr. Winfried Heimbeck, a Degussa AG szarvasmarha-takarmányozási szakértője folytatta a szakmai programot, előadásának címe: Az aminosav-egyensúly beállításának előnyei és gyakorlati vonatkozása tejhasznú tehenek takarmányozásában  volt. Gergácz Zoltán, a Bábolna Takarmányipari Kft. kereskedelmi osztályvezetője (képünkön) előadásában a nagy tejtermelésû tehenek takarmányozásának néhány problémakörével foglalkozott, ahol a gyakorlat számára alkalmazható aktuális tanácsokat (szénhidrát-emésztés, kondíció-bírálat, hőstressz) is a szakavatott közönség rendelkezésére bocsátott. Egy rövid szakmai megbeszélés, ill. a zárszó után a résztvevők az arborétum hûs fái közt sétálhattak át a Thermal Hotelbe, ahol megkóstolhatták a szálloda mesterszakácsának remekeit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?