2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egy igazán hatásos kombináció

Agro Napló
A Raiffeisen Agrárház és a Lemken Hungária Kft. közös szervezésében az ország 8 helyszínén rendezték meg azt a termékbemutató körutat, amelyen a Massey Ferguson erõgépeket, valamint LEMKEN munkagépeket ismerhették meg közelebbrõl az érdeklõdõk.

A Massey Ferguson  „zászlóshajójaként” is emlegetett 8400-as sorozat egyik univerzális erőgépét az MF 8480-t Baráth Tamás mutatta be részletesen. A traktorban a fokozatnélküli Dyna-VT hajtómû csökkentett motorfordulatszámmal 50 km/h végsebességet biztosít, és így a fontos szállítási feladatok gyorsabban, gazdaságosabban elvégezhetők. A QuadLink elsőtengely rugózás érezhetően javítja a közlekedési komfortot a szántóföldön és a közutakon, valamint megakadályozza a nagyobb tömegû munkagépek „belengését” a magasabb sebességeknél, védve ezzel a gépet és a traktorvezetőt.
Az opcióként beépíthető ISOBUS kompatibilis Datatronic 3 egyedülállóan sokoldalú és egyszerûen kezelhető forduló szabályzást biztosít. Tárolói akár 7 komplex gépkezelői lépést is képesek megőrizni.
Az MF 8480-ra jellemző a magas szintû vezetői komfort, a könnyû kezelhetőség, az alacsony zajszint.

Reformerként jellemezte Szajkó Norbert a Lemken legújabb ekéjét, a VariTansanitot. Az ekénél használt technológia egyesíti magában a függesztett és a félig függesztett rendszer előnyeit és lehetővé teszi, hogy felső középkategóriás és alsó felsőkategóriás erőgépek teljesítményét maximálisan kihasználjuk. A vonóerő optimális átvitelének megoldásához a Tansanit ekét egy szabályozható felső vonókarral látták el. A használat körülményeitől függően így a súly a vonóerő átvitel javításához és a csúszás minimálisra csökkentéséhez a támkerékről a traktor hátsó hídjára helyezhető át.
A súly hátsó hídra történő áthelyezése és a kedvező súlyponti helyzet jelentősen javítja a traktor stabilitását. Az eke kiemelése és forgatása, és a támkerék kiemelése időre programozható. A Tansanit ekére a Lemken átültette függesztett ekéinek sikeres Optiquick rendszerét. A hidraulikus mélységállítású támkerék szállítókerék változatban készült, így biztosítva a megfelelő manőverezést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!