Indul a munka a földeken - biztos anyagi háttérrel

Agro Napló
Az év elsõ részében zajlanak az egész év sikerét megalapozó mezõgazdasági munkálatok, elõkészületek.

Üzleti és kutatási kimutatások is megerősítik, hogy az agráriumban tevékenykedő vállalkozók és cégek körében is a Raiffeisen Bank az egyik legnépszerûbb pénzintézet. A bank évek óta az alábbi – bizonyos esetekben egyedülálló – agrárkonstrukciókkal segíti a mezőgazdaságban tevékenykedő ügyfelei pénzügyi stabilitását.




Agrártámogatások előfinanszírozása

Hazánkban az agrárvállalkozások és a mezőgazdaságból élők jelentős része jogosult valamely – jellemzően területalapú – állami vagy EU-s támogatásra. A 2007. évre szóló támogatások folyósítását decembertől megkezdte a MVH, és több hónap áll rendelkezésére, hogy minden jogosult megkapja a neki járó agrártámogatást. Akiknek a munkálatok megkezdéséig nem érkezne meg a várt támogatási összeg, vagy akár nagyobb beruházást szeretnének megvalósítani sikerük érdekében, azok a kiváráson kívül más lehetőséget is választhatnak.Kevesen tudják, hogy a Raiffeisen Banknál az egyes agrártámogatások összegének jelentős részéhez már a tényleges kifizetés előtt – ún. előfinanszírozási agrárkonstrukciókban is – hozzá lehet jutni, sőt, a területalapú és AKG támogatásra jogosultak a piacon legkorábban (már napjainkban is) megkaphatják – fenti konstrukció keretében – a 2008. évre járó támogatási összegük nagyobbik hányadát.

Az egyes támogatási formák előfinanszírozási részletei és feltételei között kisebb-nagyobb különbségek előfordulnak, melyekről a bankfiókokban részletes és teljes körû felvilágosítást nyújtanak. A Raiffeisen Bank agrárügyfelei – több szolgáltatás igénybevételekor – egyéb kedvezményekben is részesülhetnek.



Egyszerûen elérhető információk

Az agrárkonstrukciókkal kapcsolatos kérdéseket és érdeklődéseket a Raiffeisen Bank az alábbi közvetlen elérhetőségeken várja:



E-mail: agrarium@raiffeisen.hu, Honlap: www.raiffeisen.hu/agrarium

Telefonos ügyfélszolgálat: 06-40/48-48-48



Természetesen a már több, mint 130 Raiffeisen bankfiókban is készséggel kaphatunk felvilágosítást a mezőgazdasági vállalkozások számára kidolgozott kedvezményes konstrukciókról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Búzatanácskozás Debrecenben

Búzatanácskozás Debrecenben

A tápanyagellátás állt a középpontban a Debreceni Egyetem MÉK Növénytudományi Intézet idei Búzatanácskozásán. A szakmai fórumon részt vevő több mint 2...

Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

A hétvégén hullott eső valamelyest enyhített a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozók gondjain. A búzán és a repcén ez a csapadék ez már kevésbé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!