Gép-Mix – a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával – 2014 április

Agro Napló
60 ÉVES AZ OEHLER GYÁR Együtt előre a Berthoud-val Folytatódik a Mitas és a Claas együttműködése iF termékdíjat nyert a Lemken Pantera 4502: teljesítményre tervezve Stabil szórókeret - 21 km/h és TWIN rendszer növeli a permetezés hatékonyságát (videó) Termékdíjas a TONI

60 ÉVES AZ OEHLER GYÁR

2014. március 21-én került sor az Oehler cég 60 éves évfordulójának megünneplésére. A nagyszabású eseményen cégünk is képviseltette magát.

A találkozón cégünk képviseletében Harsányi Zsolt és Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, tulajdonos - ügyvezetők, Hetyei Bernát, gépüzletág igazgató és Angeli Gyula, termékmenedzser is jelen volt.

Az ünnepségen az Oehler céget vezető Manfred Oehler bejelentette, hogy lányára, Yvonne Oehlerre bízta a továbbiakban a termelés és értékesítés irányítását.

Az eseményen bemutatásra kerültek az Oehler termékek, köztük az Agritechnica kiállításon bemutatott kampós konténerszállító kocsi is. A cég legújabb terméke a 22 tonnás teknős pótkocsi, amelynek a munkahengere a kocsiszekrény elején található. Ez a kialakítás a mezőgazdasági szállításban egyedülálló. Németországban és Nyugat-euróbában nagy számban értékesítik a kisebb teherbírású egytengelyes pótkocsikat, amelyeket az AXIÁL Kft. termékskálájáról is kiválaszthatnak.


 Forrás: www.axial.hu

 

Együtt előre a Berthoud-val

Fedezze fel a francia Berthoud gyártó értékeit és azt, ami hozzásegítette ahhoz, hogy ma az egyik meghatározó permetezőgép gyártóvá váljon.

http://www.dailymotion.com/video/x1gusny_master-berthoud_tech#from=embediframe 

Folytatódik a Mitas és a Claas együttműködése

Még tavaly novemberben, az Agritechnica kiállításon írt alá hosszú távú együttműködést a cseh székhelyű Mitas gumiabroncsgyártó a CLAAS mezőgazdasági gépgyártóval. A Mitas Continental és Mitas márkajelű mezőgazdasági felhasználású gumiabroncsokat szállít a CLAAS kombájnokhoz és traktorokhoz.

„A CLAAS-szal való együttműködésünk kiváló. Folytatjuk kooperációnkat, ami egészen 2004-re vezethető vissza, mikor a Mitas megszerezte a Continental mezőgazdasági gumiabroncs divíziót”- mondta Andrew Mabin, a Mitas marketing és értékesítési vezetője. „Ennek bizonyítéka a 2011-ben átadott beszállítói elismerés, mikor a német gépgyártó óriás oda ítélte az Év beszállítója díjat az innovatív Mitas CHO gumiabroncsért” – tette hozzá Mabin.

Ma a CLAAS Continental és Mitas márkájú abroncsokkal szereli kombájnjait, traktorait és betakarítógépeit németországi, francia, orosz és az Egyesült Államok területén található gyáregységeiben. Az elmúlt években a Mitas az egyik fő gumiabroncs szállítójává vált a német gépgyártónak. „Célunk, hogy elérjük a legnagyobb elégedettséget a CLAAS és vásárlóik részéről”, - mondta Jens Steinhardt, a Mitas értékesítési menedzsere.

iF termékdíjat nyert a Lemken

A márciusi Gép-Mix rovatunkban már beszámoltunk arról, hogy a LEMKEN egy új vontatott kivitelű szántóföldi permetezőt mutatott be 2013 novemberében. Most azonban az új gépüket iF termékdíjjal is kitűntették. A nemzetközileg elismert iF termékdizájn-díjat minden évben azok a termékek kapják meg, amelyek tervezése kiemelkedő.


Pantera 4502: teljesítményre tervezve

Az Amazone Pantera 4502 a bizonyíték arra, hogy egy új mezőgazdasági gépben nem csak a hatékonyság a mérvadó, hanem a dizájn is egyben. A 2013-ban megrendezett Agritechnica kiállításon az újonnan bemutatott Pantera elnyerte az ún. iF tervezési termékdíjat (if Product Design Award), így most azon nyertesek közé tartozik, akik magukénak tudhatják az iF címkét. Több mint 60 éve a kiemelkedő tervezési eredményeket iF termékdíjjal ismerik el.

E rangos díj az Amazone, valamint ErfoForm Design cég tervezőcsapatának munkáját együttesen ismeri el. Sikerült egy feltűnő, dinamikus és letisztult külsőt kialakítaniuk, ami megjelenésével tükrözi a teljesítményt és a nagy munkasebességet. A Pantera jó értékelést kapott a panoráma kilátás és funkcionális feltöltési és hozzáférési koncepció miatt, de a vezetői komfort és szolgáltató barát kialakítást is pozitívan értékelték.

Kialakításának és megjelenésének együttesével a Pantera - ami szállítóeszközök/különleges járművek kategóriába neveztek be – meggyőzte és inspirálta az iF szakértőkből és tervezőkből álló zsűriét. Az elbírálás kritériumai közé tartozott a tervezési koncepció, a kidolgozás és az anyagok kiválasztása, valamint az innováció szintje és a környezetbarát kialakítás, a funkcionalitás és az ergonómia, és végül kezelhetőség és a biztonság.


Stabil szórókeret - 21 km/h és TWIN rendszer növeli a permetezés hatékonyságát (videó)

A lengyel Pieprzyk gazdaságban a gyors COMMANDER 7000i megmutatja milyen hatékony is a TWIN rendszer nagy munkasebességnél.

Az ún. AutoSlant keretvezérlés igazolja hogyan is követi pontosan a keret a talajfelszínt kompromisszumok nélkül.

A rendszer tehermentesíti a gépkezelőt és még hatékonyabbá teszi a munkát.

Videó: http://www.hardi-international.com/global/company-info/news/2014/stable-boom-21-km-h-and-twin-boosts-spray-capacity/

Adatok:

Pieprzyk farm, Lengyelország

COMMANDER 7000i-24 méter HAZ

21 km/h

130 l/ha

Fúvóka 0,6

Termékdíjas a TONI

A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójának, az Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásárnak a „Termékdíj a Magyar Növénytermesztésért” pályázat II. helyezésével büszkélkedhet a CLAAS TONI-ja.

CLAAS az elmúlt év októberében megújította TELEMATICS weboldalát, amelynek köszönhetően a felhasználók sokkal gyorsabban hozzáférhetnek az egyes esetekből származó részletes információkhoz, az adatok vizualizálhatók és a folyamatokra vonatkozó mutatószámok kiszámíthatók.

A weboldal egyik legkiemelkedőbb újítása pedig a TONI, azaz a TELEMATICS ON IMPLEMENT.

A TONI segítségével lehetséges, hogy a traktor és a munkagép munkaadatait dokumentáljuk, kiértékelhessük és optimalizálhassuk. 2014-től a TELEMATICS elérhető az AXION 900/800 szériájú traktorokhoz csakúgy, mint az ARION 500/600 széria gépeihez. A TONI használatához a gazda vagy bérvállalkozó TELEMATICS-kompatibilis traktora mellett egy ISOBUS-kompatibilis munkagépre is szükség van, például szögletes nagybálázóra, egy QUADRANT-ra.

 

 

A TONI előnyei:

  • A gép teljesítményének teljes mértékű kihasználása a beállítások összehasonlításával és optimalizálásával.
  • Egyszerű adatátvitel minden használatos Farm-Management programba.
  • Optimalizálja gépe használati idejét.
  • Direkt és egyszerű online-adatösszefoglalás dokumentációhoz és gyors elszámoláshoz.
  • Minden figyelmeztetés és hibajel online lehívható.
  • Jobb időbeosztás az online szerződéskövetéssel.
  • Költség- és időmegtakarítás.
  • Tapasztalatlan gépkezelők számára útmutatás és támogatás.

forrás: www.axial.hu

 

Olvasta már?

 

-          Újabb örömteli siker az Unicomp életében

-          Gaspardo sorközművelőkkel a gyomok ellen!

-          Vogel & Noot hírlevél

-          Jubileum Le Mans-ban: elkészült a 100 000. CLAAS traktor

-          Csődegyezség után a „New Hollandtól a John Deere-ig” importálna a nagy múltú IKR.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!