Gabona termesztés-technológiai kézikönyv

Agro Napló
2006 óta sorrendben ez az ötödik olyan összefoglaló, amely (a szerzõk reményei szerint) kezelhetõ és áttekinthetõ terjedelemben foglalkozik gazdaságilag jelentõs növényeink termesztésével.

 


 

Sokszor megkérdezték már, hogy ezek a kis kiadványok sikeresek-e, illetve lemérhető-e az érdeklődés foka irányukban. Ezekre a felvetésekre elmondható, hogy – a nagy érdeklődésre való tekintettel – az elkészült füzetek (példányszámuk egyenként 17 000 és 28 000 között változik) közül nem egyet újra kellett nyomtatni. Az első (repcés) kiadvány átdolgozott kiadása például 2009 tavaszán jelenik meg.



A most elkészült, a gabona-félék termesztésével foglalkozó kiadvány a már eddig megszokott és bevált koncepció alapján készült. Az elkészítés költségeit nyolc vállalat viseli, és ennek köszönhetően az érdeklődők ingyen juthatnak majd hozzá. Az egyes fejezeteket az adott témakörben jártas, jó gyakorlati ismerettel is rendelkező szerzők készítették. A cél nem a tudományos teljesség, hanem a praktikus aktualitás és tömörség volt. Remélhetően ezért veszik majd kezükbe a kis füzetet az őstermelőktől a nagyobb gazdaságok szakemberein keresztül a tanintézmények hallgatói is.



A kiadvány elérhető lesz majd a költségviselő vállalatok munkatársainál (előadások, rendezvények, bemutatók, kiállítások stb. alkalmával), mezőgazdasági inputanyagok forgalmazóinál, egyetemek, főiskolák, szakiskolák szaktanszékein, mezőgazdasági hivatalokban (volt NTSZ, falugazdászok), illetve ingyenesen rendelhető lesz a médiatámogatók segítségével széles körben ismertté tett telefonszámon:  30/441-2471 .

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az idei év sem szűkölködik növényeink részére szélsőséges időjárásban, ami miatt a tenyészidőszakban egyre kevesebb a növények számára a növekedéshez...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 15. 12:02