COMPO Specialitások a növénytáplálásban

Agro Napló
A Compo speciális mûtrágya gyártó cég Németországból. A K+S cégcsoport leányvállalataként és a BASF mûtrágyák forgalmazójaként Európa egyik vezetõ vállalkozása. Tevékenységében meghatározó a kutatás és fejlesztés. Ennek célja a növénytermesztõk számára innovatív termékek és technológiák bevezetése. Compo azoknak a kertészeti és szántóföldi termelõknek tud többet adni, akik növelni akarják gazdálkodásuk eredményességét a termésbiztonságon és a minõségen keresztül.  





Az innovációra fogékony gazdák megtapasztalhatják azt az egyedülálló technológiát, amely több szabadidőt, kevesebb ráfordítást, piacos terményt és magas hozamot biztosít. Az új nitrogén technológia, az ENTEC® lehetővé teszi, hogy már február közepén kiszorják a nitrogén- vagy NPK mûtrágyát gyakorlati veszteségek nélkül. A nitrogénszolgáltató képességét akár 8–10 héten át is megtartja, szemben a hagyományos termékek 2–3 hétével. Az ENTEC® akár 25–30 kg/ha nitrogén hatóanyagot is képes megspórolni a gazdának. A technológia granulált ENTEC® 26N+13S (kénes nitrogén); ENTEC® 25+15+0; ENTEC® NPK és öntöző-mûtrágyaként ENTEC® Solub-ként, ötféle N; NP; NPK összetételben is rendelkezésre áll.



Újdonság a kalászos növényekre kifejlesztett lombtrágya a NUTRIMIX®. Kelátos mikro-elemek, nitrogén és kén kiegyensúlyozott „koktélja”. A rendkívül gazdaságos, 1–2 kg/ha adagolással, növényvédő szerrel együtt kijuttatva, akár 3–4 q/ha többlet hozam érhető el. Por és folyékony változatban kapható. Másik ajánlat a folyékony Basfoliar® 36 Extra, 27% nitrogént, 3% magnéziumot és mikroelemeket tartalmaz. Olajos növények és gyümölcsök új bórkészítménye a Nutribor®. A jelentős bórtartalom mellett kén, magnézium és kelátos mikroelemek gondoskodnak a gazda elégedettségéért. Akik NPK+Mg+mikroelem tartalmú, por formázású, lombtrágyákat szeretik, próbára tehetik a Nitrophoska® Foliar-t. Négyféle, fejlődési fázisokra szabott összetételek biztosítják a hatékony növénytáplálást.



A Compo alap-fej-öntöző és lombtrágyák bizonyítottan növelik a növénytermesztés eredményességét és biztonságát.




 



Hefler József

Compo képviselő

20/802-5970

jozsef.hefler@compo.hu

www.compo.com

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!