SAATEN-UNION kukorica hibridek a legjobbak között (x)

Agro Napló
A SAATEN-UNION nemesítési, termékfejlesztési és üzemi tapasztalatainak birtokában alakítja ki kukorica vetőmagajánlatát, melyet termesztéstechnológiai javaslatok megfogalmazásával egészít ki évről-évre. Így a SAATEN-UNION hibridkukorica vetőmagkínálata a hazai termesztés körülményeihez jól alkalmazkodó hibridekből áll, melyek eltérő évjáratokban is képesek a kiemelkedő teljesítményre.

A korai éréscsoportban a SUFAVOR (FAO 360), a SURREAL (FAO 370) és a SUMBERTO (FAO 380), a középérésű éréscsoportban pedig a SUPRA (FAO 410) és a SUPERBIA (FAO 460) hibridek örvendenek növekvő népszerűségnek. Ennek oka, hogy több év átlagában a termő- és alkalmazkodóképesség terén is jól teljesítenek, amit a termesztési gyakorlat évről évre visszaigazol.


  

A SUFAVOR és SUMBERTO hibridek valódi termőképességét az átlagosnál jobb, intenzív termőhelyeken tudjuk kihasználni.

 

  

A SURREAL és a SUPERBIA hibridek termőképessége a szerényebb termőhelyi adottságok és alacsonyabb termesztési intenzitás mellett is átlag feletti. Jobb adottságú területeken illetve intenzívebb termesztési körülmények között pedig igazán kimagasló eredményekre képesek.

Az idei év tavaszán bevezetésre kerülő SUPRA hibriddel az árukukorica-termelés új fejezete veszi kezdetét. Tenyészidejét tekintve a korai és a középérésű csoport határán helyezkedik el, de terméspotenciálja a legjobb termőképességű, középérésű hibridek teljesítményével vetekszik.

 

  

Az elmúlt három év hazai termékfejlesztési kísérletei során a SUPRA méltó kihívójává vált éréscsoportja valamennyi versenytársának, csapadékos és száraz körülmények között egyaránt. Üzemi termésátlaga több alkalommal meghaladta a hektáronkénti 13 tonnás csúcsokat, ami alacsony szemnedvesség-tartalommal és a teljes tenyészidőszak során egészséges állománnyal párosult.

 

  

A SUPRA hibridet átlagos vagy jó adottságú, kukoricatermesztés céljára jól bevált termőhelyeken, intenzív technológiával termesztve, normál vetésidőben elvetve javasoljuk termeszteni.

Varga Gábor

termékfejlesztési vezető

SAATEN-UNION Hungária Kft.

www.saaten-union.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?