2024. május 15. szerda Zsófia, Szonja

Simító elõtétes Güttler hengerek

Agro Napló
Szántáselmunkálás és lezárás egy menetben – Güttler hengerrel  

A Güttler már eddig is meghatározó szerepet töltött be a kapcsolt munkagép üzemeltetésben, hiszen ezzel a megoldással idő és pénz takarítható meg. Sokan ismerik már a tárcsák és a Güttler hengerek kapcsolási lehetőségeit. Ezzel a technológiával amellett, hogy el lehet kerülni a felesleges talajtaposást, még a nedvesség is megőrizhető.



Ezt a technológiát bővítjük most a Güttler Standard hengerek elé szerelhető simító előtéttel. Az első simítók a Güttler PW 540 ASL Master, a Güttler PW 620 ASL Master és a Güttler PW 640 ASL Master hengerekhez lesznek rendelhetők. Jó hír azok számára, akik már használják a fentebb említett hengerek valamelyikét, hogy az ő gépükre utólag is felszerelhető ez az eszköz, így bármikor meg tudják vásárolni ezt a kiegészítőt.



A simítók kétféle variációban és kétféle méretben léteznek. Az egyik egy hagyományos elven mûködő simító, amely inkább az oldalirányú egyenetlenségek eltüntetésére szolgál. Hidraulikus magasságállítás jellemzi, így egyszerûen a traktor fülkéjéből lehet beállítani a munkaminőséget.



A másik a rugós lapokkal felszerelt simító, amely a rugók rezonanciája miatt jelentős munkát végez a rögtörésben is. A munkaparaméterek itt is az erőgép fülkéjéből állíthatók hidraulikusan. A simítók egyengető hatása elősegíti a talaj lezárását, ezáltal a nedvesség még jobban megtartható a talajban, hogy a csírázás és a kelés megfelelő legyen még száraz körülmények között is.







MOST MINDKÉT SIMÍTÓ AKCIÓS ÁRON ELŐRENDELHETŐ!



A simító előtétek leghamarabb 2009. november 15-én vehetők át. Minden gazdálkodó számára, aki előre megrendeli Güttler hengeréhez a simító előtétet, 10% előrendelési kedvezményt adunk. A kedvezmény feltétele, hogy 2009. szeptember 19-ig megrendeljék a kiegészítőt és előleg számla alapján a megrendelést követő egy héten belül kérjük a simító árának kiegyenlítését. Az akciós árak a gyártó hódmezővásárhelyi telephelyén történő átadásra vonatkoznak.



Az akció részleteivel kapcsolatban keresse kollégánkat, Vörös Endrét a 30/236-9503 telefonszámon!



www.guttler.hu

Páska Norbert

agrármérnök-tanár

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Horsch újdonságok

Horsch újdonságok

A nyár közepén a magyar újságíróknak – köztük az Agro Napló munkatársának is – és a nemzetközi sajtó más képviselőinek is bemutatták a Horsch Agritech...

Jubilál a Dal-Bo MaxiCut aprítóhenger

Jubilál a Dal-Bo MaxiCut aprítóhenger

Forradalmian új szárzúzási módszert mutatott be 10 évvel ezelőtt a dán Dal-Bo gyár a MaxiCut aprítóhengerrel. Az évtized alatt összegyűjtött termelői...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?