Legyen nagyobb hatással terméseredményeire!

Agro Napló

A természet hatásai egyre nagyobb kockázatot jelentenek a növénytermesztés eredményére. Ezt láthattuk az elmúlt 10 évben, és láthatjuk az idei szokatlan téli időjáráson is. A költségminimalizáló, extenzív termesztést folytató gazdák a mellékelt diagram adatai szerint 65%-ban kitettek a talaj és az évjárat, azaz a környezet hatásainak és csak 25%-ban tudják befolyásolni terméseredményüket. Az ábrán további 10%-ot foglal el az öntözési tényező. Ezzel a lehetőséggel csak néhány gazda rendelkezik Magyarországon. Intenzív gazdálkodást folytatva sokkal nagyobb befolyásunk lehet a termésre, de még így is 25%-os a növénytermesztés kitettsége.

A Timac Agro kutatói, termékfejlesztői a tápanyag-utánpótláson túl a talaj- és évjárati hatások csökkentését, azaz nem kevesebb, mint a termesztési tényezők 75–50%-át célozzák meg megoldásaikkal, a magasabb hozam és stabilitás érdekében.

Hogyan?

Fertiactyl és Fertileader biostimulátor készítményeinkkel védjük a növényt a stresszhatásoktól és aktiváljuk a termelő folyamatokat.

A stresszkezelés során segítséget adunk a növénynek, annak érdekében, hogy a különböző időjárási hatások ne, vagy a lehető legkisebb mértékben okozzanak terméskiesést. A termelő folyamatokat aktiváló hatóanyagokkal pedig javítani tudjuk a növény rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználását, amivel magasabb minőség és hozam elérését célozzuk meg.

Segítjük a növényi anyagcserefolyamatokat, illetve a termelés folyamatos fenntartását, így megelőző kezeléssel felkészíthetjük a növényt a hidegre, aszályra, forróságra… A tápanyagtranszport és a fotoszintézis aktiválásával sikeresen gyorsítható a regeneráció és csökkenthető a károk mértéke.



FARKAS LÁSZLÓ

Zimány

Szántóterület: 440 ha +200 ha teljes körű integráció

Kalászos terület: 150 ha

2013 átlagtermés: 7,3 t/ha (malmi minőség)

Startertrágya: 6 éve

Eurofertil+ 34 NPK

Kora tavaszi stresszkezelés,

bokrosodás: 6 éve

Fertiactyl Starter,

Fertileader Tonic

 

„A kiszámítható eredményes gazdálkodáshoz elengedhetetlen a termésátlagok stabilizálása, amihez fontos a stresszhatások megelőzése, kezelése.”

 

Kérjen javaslatot szaktanácsadónktól!

Telefonszámát keresse honlapunkon

www.timacagro.hu

vagy hívja központi számunkat

+36 (23) 889 719

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?