2024. május 5. vasárnap Györgyi

Hír-Mix

Agro Napló
20 éves a Metripond Plus Kft. A GOP-2.2.3-08-2008-0075 Elektronikus kereskedelmi rendszer bevezetése a Hat-Agro Kft-nél A Kasz-Coop Derecske Zrt. standján kiállításra került a francia PICHON márkájú hígtrágyaszállító tartálykocsi A metalwolf Kft. új, forgatás nélküli, vízmegõrzést segítõ talajmûvelõje az MW MK-3 mulcskultivátor A Szegána Kft. standján büszkén mutatta be nagy Nagy Miklós ügyvezetõ a DAL-BO termékpalettáján most megjelent MaxiCut 600-t, a 3 tagú késes hengert Egyedülálló vezérlõszelep-újdonság a homlokrakodók piacán Hetet egy csapásra - cél a szoros együttmûködés a gazdákkal „Kicsi a bors” SIMEI, ENOVITIS Új konstrukciójú magtisztító gép az Agrofém '71 Kft. kínálatában Új termék a hazai gyártótól

20 éves a Metripond Plus Kft.



20 éves fennállását ünnepli a Metripond Plus Kft. A Metripond Mérleggyárban szerzett több évtizedes mérlegtechnikai tapasztalatot és szakértelmet felhasználva indult cégünk, melynek köszönhetően mára a magyarországi mérlegpiac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát- nyilatkozta lapunknak Molnár Sándor a cég ügyvezető igazgatója. Évi félmilliárd forintot meghaladó árbevételünket a közel 2000 üzleti partnerünk vásárlásai és szervizmunkái adják. A mérleggyártáson és forgalmazáson kívül nagy gondot fordítunk a mérlegtechnikai szolgáltatások (szerviz, kalibrálás) elvégzésére. A cég stabilitását tovább növeli kiegészítő profilunk, melynek keretében zsákszájvarrógépet, szállítószalagot, varrócérnát gyártunk és forgalmazunk.

 




A GOP-2.2.3-08-2008-0075 Elektronikus kereskedelmi rendszer bevezetése a Hat-Agro Kft-nél

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A pályázati projekt célja egy átfogó, a jelenlegi legfejlettebb megoldásokat tartalmazó, komplett elektronikus kereskedelmi rendszer kifejlesztése a Hat-Agro Kft. számára, amivel az ügyfelekkel való interneten keresztüli kapcsolattartás, szorosabb és folyamatosabb kommunikációt tesz lehetővé, a társaság termékeinek teljesítményéről. A vevők kiszolgálása és tájékoztatása gyorsabbá és egyszerûbbé vált.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 9 820 000 Ft.

www.hatagro.hu – webshop

 


A Kasz-Coop Derecske Zrt. standján kiállításra került a francia PICHON márkájú hígtrágyaszállító tartálykocsi

A PICHON márkát nemcsak a kiemelkedő minőség, hanem a kedvező ár is jellemzi. Számos olyan mûszaki megoldás az alapfelszereltség része, ami más gyártóknál csak a feláras kiegészítők között található. Széles a skála a mérettartományt illetően, hiszen 3-30 köbméter térfogatú tartályok, valamint 1,2 és 3 tengelyes változatok szerepelnek a palettán. A vákuumszivattyús tartálykocsik között a PICHON különleges mûszaki megoldása a metszett tartály. A kerekeknél kialakított süllyesztés szélesebb gumik alkalmazását, alacsonyabb súlypontot és nagyobb stabilitást eredményez.

 


A metalwolf Kft. új, forgatás nélküli, vízmegőrzést segítő talajmûvelője az MW MK-3 mulcskultivátor

A 3 m munkaszélességû gépen elől két sorba rendezett, laponként tárcsázott, gumirugós felfüggesztésû csipkés tárcsasor található. A 7 db 500 mm széles kultivátor kapák egymás mögött, két sorban helyezkednek el, ezt követi egy egyengető tárcsasor, s végül egy 550 mm átmérőjû tarajos hengerelemekkel szerelt tömörítő henger. A kultivátoregységek között a 400/65-15,5 abroncsokkal szerelt futómû gondoskodik a szállításról és a mûvelési mélység szabályzásról. A 190-220 vonóerő igényû gép búza-, repce-, napraforgó- és kukoricatarló mûvelésére, szármaradvány bedolgozására, mulcsvetéshez magágykészítésre használható, mindezt 25-35 cm munkamélységben.

 


A Szegána Kft. standján büszkén mutatta be nagy Nagy Miklós ügyvezető a DAL-BO termékpalettáján most megjelent MaxiCut 600-t, a 3 tagú késes hengert

Az új MaxiCut 600 5,8 m-es munkaszélességgel rendelkezik és többféle növényi maradvány aprítására használható, mint pl. napraforgó, kukorica, repce, zöldségek, dohány és gyapot. A MaxiCut 600 egy egyszerû, mégis nagy teljesítményû alternatívája a szárzúzónak és mulcsozónak. Nagy a területteljesítménye, ráadásul használatával költséget takaríthat meg a gazda, mivel alacsony a henger üzemeltetési költsége. Ideális kukoricaszár kezelésre, miután a termény már be lett takarítva.

 


 

Egyedülálló vezérlőszelep-újdonság a homlokrakodók piacán



Az Alö Loader Control System vezérlőszelep bevezetése Magyarországon 2010. év második negyedévében várható- nyilatkozott Dér Attila a Dearland Kft. ügyvezetője. A Deraland standján bemutatott egyedülálló vezérlőszelep kifejezetten a rakodómûködtetés igényeinek megfelelően lett kialakítva Az átfolyás-optimalizált vezérlő rendszer eddig soha nem tapasztalt érzetet és ellenőrzést biztosít a gépkezelő számára minden rakodási mûvelet, akár maximális terhelés esetén is. Az új típusú vezérlőszelep lehetővé teszi az állandó erőkifejtést és ellenőrzést a munka során a traktor hidraulika rendszerének adottságaitól függetlenül.

A mértékre szabott szeleptömb ráadásul energia-hatékony, üzemanyag-fogyasztás csökkentő mûködtetést eredményez.


Hetet egy csapásra - cél a szoros együttmûködés a gazdákkal



Hét cég közremûködésével, tavasszal indul az a Road Show, mely az országot lefedve gépbemutató formájában hozza össze a gazdálkodót az eladásra kínált termékekkel, technológiákkal.

A gazdálkodás hét szakterületéről első kézből kaphatnak a gazdák információkat.

Az Austro Diesel a Massey Ferguson erőgépeket biztosítja, a Güttler Kft. a talajmûvelő eszközöket , a Pöttinger a vetőgépeket, a Deraland Kft a traktor kiegészítő berendezéseit., az AgroBio Hungary Kft. a talajbaktérium készítményeit, a Farmcenter Kft. ennek a hatékony kijuttatási technikáját biztosítja, valamint az Agrárin Kft. által a sorvezető eszközök bemutatására kerül majd sor.

A tavaly elkezdett rendezvénysorozat tapasztalatai azt mutatják, hogy a gazdák igénylik a törődést, a párbeszédet, szeretik a gyakorlatban bemutatni, elmondani problémáikat, tapasztalataikat. Itt mikrofont kapnak a kezükbe, ezáltal egymást is segíthetik a gazdálkodás során felmerülő problémák megoldására.



Helyszínek:

2010. március 30. Szombathely Agro Alfa Kft.

2010. március 31. Szentlőrinc Velox-Ker Kft.

2010. április 1. Nyíregyháza Agroker Zrt.

2010. április 2. Makó Hanki Ker Kft.

 




„Kicsi a bors”



Az Agritechnika után az Agro+Mashexpo-n is debütált a Weidemann ügyes kis gépe a T 4512 kompakt teleszkópos rakodógép. Hasznos és a gazdák által már régen várt kompakt kis gép befér az istállókba, szûk helyekre és a két méter alatti belmagasságú épületekbe. A T 4512 képes 4,5 méter magasra 1,2 tonnát megemelni. A jó ár-érték arányú gép minden bizonnyal sikeres lesz a magyar piacon is.

 


SIMEI, ENOVITIS




2009. november 24–28. között került megrendezésre a Milánói Rho Vásárközpontban a 23. SIMEI – Nemzetközi Borászati és Csomagolástechnikai kiállítással karöltve a 7. ENOVITIS – Nemzetközi Szőlészeti és Olajbogyó Termesztéstechnológiai kiállítás, ahova 51 545-en látogattak el.

A kiállítások fontos szerepet játszanak az olasz és nemzetközi piacokon, amit az is alátámaszt, hogy a rossz gazdasági helyzet ellenére a látogatók száma mindkét kiállításon emelkedett 2007-hez képest.





Az Agro Napló képgalériája a kiállításról: http://www.agronaplo.hu/kepgaleria/83  

 

 

 

Új konstrukciójú magtisztító gép az Agrofém '71 Kft. kínálatában



2010. évtől új magtisztító gépként megkezdődött az AGROS 60 gyártása és értékesítése az Agrofém '71 Kft. részéről. A gép legfőbb jellemzője az egyszerû kezelés és beállítás, a rosták gyors cseréje, 4 rostasíkos rendszer, halk mûködés, a rosták tisztítása gumigolyós megoldással. Előtisztítási teljesítmény búzánál 60 t/h, intenzív tisztítás 30 t/h. www.magtisztitogep.hu

 


 

 

Új termék a hazai gyártótól



Az Optigép Kft. által tervezett és hosszú ideje gyártott NAS típusú napraforgó betakarító kombájn adapter család továbbfejlesztett változata PSM néven került a piacra. A PSM adapterek hidraulikus szárzúzó berendezéssel felszereltek, amely segítségével a NAS adapterek minden előnyös tulajdonságának kihasználása (nagy munkasebesség, dőlt állomány betakaríthatósága) mellett egy menetben, kis többletenergia felhasználásával a learatott területen szárzúzást végez.

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!