Anyagmozgató gép bemutatója

Agro Napló
„A gabonarakodás legújabb technológiája a Skorpió folyamatos gabona-rakodógép” elnevezéssel hirdette meg az ALEX KFT. legújabb fejlesztésû gabonafelszedõ gépláncának bemutatóját, mely március 5-én került megrendezésre a szlovákiai Nemesócsán.  

A meghívott partnerek a gyakorlatban követhették nyomon a sík gabonatárolók Skorpió géplánccal történő teljes ki- és betárolási folyamatát. Visszajelzésük alapján a SKORPIÓ géplánc jól vizsgázott, szembetûnő előnyöket mutatott a hagyományos anyagmozgatással szemben.



Ezúton szeretné az ALEX KFT. vezetősége megköszönni résztvevő partnereinek a kitüntető figyelmet, és köszönetét kifejezni szlovákiai üzleti partnerének aki a helyszín biztosításával lehetővé tette a cég számára a SKORPIÓ géplánc gyakorlati bemutatását.



Továbbiakban röviden ismertetnénk a géplánc felépítését:



A SKORPIÓ géplánc egy SKORPIÓ típusú gabonafelszedőgépből, cikk-cakk szalagrendszerből, és egy T-428-2 típusú kétrészes mobil szállítószalagból épül fel. Síktárolókban gabona ki-, illetve berakodására alkalmazható, termelékenysége 80 t/h.



A SKORPIÓ rakodógép kaparólánc segítségével a terményt a középen elhelyezett elevátor kanalaihoz tereli, amelyek azt függőlegesen egy kapcsolódó szállítószalagra továbbítják. A kapcsolódó szállítószalagok cikk-cakk szerûen nyithatók, illetve csukhatók lehetővé téve ezzel a gabonafelszedő ­gép mozgási szabadságát, illetve a közúti szállítójármûvek rakodását anélkül, hogy a magtárba behajtanának.





Előnyök a hagyományos homlokrakodós anyagmozgatási technológiával szemben:



– Egy tonnára eső ki- és berakodási költség a negyedére csökken, elsősorban mert az energiaköltség nyolcada a homlokrakodóénak.

– A terményt kíméletesen veszi fel a padozatról, szalagon továbbítja, kerekei nem törik a szemet.

– A magtárban nincs olajcsepegés.

– Nem sérti a falat, oszlopot, nem gyûri össze a szellőző szegmenseket.

– Távirányítású, egy fő kezelő személyt igényel



Az ALEX Kft. további fejlesztési tervei között szerepel a géplánc jelentős kapacitásnövelése, fémdetektor beépítése, valamint a por ködpárával való lekötésének kiépítése. A cég a jövőben további gépbemutatók megszervezését tervezi hazai magtártelepeken.



Az ALEX KFT. várja tisztelt meglévő és leendő partnerei érdeklődését, hogy gépei segítségével hatékonyabbá tehesse számukra a magtári anyagmozgatást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!