Termelők a Mikro-Vital®-ról

Agro Napló

A Mikro-Vital® hatásosságát megelégedett felhasználóink is bizonyítják. Íme néhány vélemény:

Csike Szabolcs, Tamásiban 2011-ben ismerkedett meg a Mikro-Vital®-lal. A termék kipróbálásában, mint mondja „a fenntartható termelés irányába való elmozdulás, valamint szakmai kíváncsiság hajtotta.”

A Tarcsai Agrár Zrt. Köröstarcsán mintegy 3200 hektáron gazdálkodik. A Mikro-Vital®-t 1999 óta használják folyamatosan mind bio-
termesztésben, mind pedig hagyományos árutermelésben. „Megfigyelhető – ha egyébként van nedvesség a talajban –, hogy omlanak a rögök, lazábbá válik a talaj a rendszeres használat után. A biotermesztésben a 2 l/ha dózisban kijuttatott Mikro-Vital®-ra hagyatkozik a növények tápanyag-utánpótlása, ezeken a gyenge termőképességű talajokon a terméshozamok rendszerint szinkronban vannak a műtrágyás technológiájú területeken elértekkel” – számolt be Bátori Sándor.

Balaton László, 53 éves családi gazdálkodó a Duna-Tisza köze déli részén, Hajóson él és gazdálkodik. „A sógorommal 200 ha szántóterületet művelünk. Főleg szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozunk. A Mikro-Vital® baktériumtrágyát a kezdetektől használom, főleg a tavaszi vetésű növényeknél. Saját tapasztalatom, hogy a tápanyagellátás, azon belül a nitrogéntrágyázás, igenis megoldható a Mikro-Vital® készítménnyel, minimális nitrogén műtrágya használattal. A nyári kánikulában egy Mikro-Vital®-lal kezelt nem furulyázó kukorica elég meggyőző tud lenni!”

A Mikro-Vital®-t az olyan szakemberek építik be növénytermesztési, illetve kertészeti technológiáikba, akiknél nem csak a tonnákban mért hozamok, hanem a zsebeikben csengő forintok is számítanak. Természetesen az sem mellékes – amint azt fentebb olvashattuk –, hogy a Magyar Biokultúra Szövetség tanúsítványa szerint a Mikro-Vital® a biotermesztésben és az agrárkörnyezet-gazdálkodási programban is használható.

Munkatársaink az egész ország területén állnak partnereink és a kedves érdeklődők rendelkezésére!

Bio-Nat Kft.

www.mikro-vital.hu | bionatkft@yahoo.com Tel.: 06-30/747-5544


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?