KIVÁLÓ MINÕSÉG - MEGFIZETHETÕ ÁR!

Agro Napló
Ezt a mottót szem elõtt tartva áll a gazdálkodók, termelõeszköz felhasználók rendelkezésére a 18 éves Penda Kft. Gyártó partnereinek kiválasztásánál, illetve termékkínálatuk összeállításánál a fentieken túl igen fontos vezérelvük a hatékonyan és környezetkímélõ módon üzemeltethetõ, az egyes tevékenységi körök számára komplex technológiai megoldást biztosító gépsorok kialakítása.  

Mint az a közelmúltban lezajlott AGROmashEXPO kiállításon is tapasztalható volt, ismét élénkülni kezdett a termelőeszközök iránti érdeklődés. Egyre több gazdaság tervez gépbeszerzést, és nem feltétlenül csak az olcsóság számít, hanem előtérbe került a minőség, a gazdaságos és biztonságos használhatóság.



Ennek megvalósításához a tökéletes választás lehetőségét kínáljuk.



Az AGRIMASTER gyár több mint 25 éve készít szárzúzó gépeket. A megszerzett tapasztalatokra építkező, folyamatos fejlesztőmunka eredményeként kínálatuk felöleli a szántóföldi növénytermesztés, szőlő- és gyümölcsültetvény-ápolás, rét- és legelőtisztítás, az erdészeti és a közterület fenntartási munkákra használható szárzúzókat. Léteznek gyûjtőtartályos, hátsó vagy frontfüggesztéses, karos külpontos és padkavágó, vagy akár a sövények és útmenti fasorok nyesésére alkalmas gépek.



Az AGRIMASTER szárzúzók erdőn, mezőn, szántón, ültetvényekben, parkokban és utak mentén mindenhol megoldást kínálnak a növényzet ápolására, a terület tisztítására.

 






Agrimaster KN szárzúzó

 



Az AGRIMASTER szárzúzókból 80-tól akár 920 cm munkaszélességig, a pázsitápolástól a rontotterdő irtásig kiválasztható az elvégzendő feladatokra legalkalmasabb modell.












Agrimaster AF szárzúzó

 



A PIETRO MORO cég EUROPA váltvaforgató eke szériájából a kisebb és nagyobb területen gazdálkodók is igényeiknek megfelelően választhatnak.



Az EUROPA ekék kiválóan alkalmasak a nehéz, kötött talajokon elvégzendő munkákhoz is. Kialakításuk folytán öntisztítók – a hagyományostól ellentétes irányban történik az átfordításuk, így a felrakódott növényi részek szabadon leesnek. Az átfordítás hidraulikus munkahengerrel, az erőgép fülkéjéből végezhető, a munkahenger túlnyomás elleni védelemmel van ellátva. Az 5 és 6 fejes ekék kiegészíthetők memóriás vezérléssel is. A csapos fogásszélesség állítású ekéknél az átfordító munkahenger, a hidraulikus fogásállítású VARIANT kiviteleknél pedig az átfordító munkahenger mellett a fogásszélesség állító munkahenger is ellátható a memóriával, így biztosítva azt, hogy átfordítás után a berendezés visszaálljon az eredetileg beállított pozícióba.



A cég másik élénk érdeklődést keltett gépe egy hatékony, 7 késes és törőhenger párral is felszerelt középmélylazítója.



 




A P.MORO cég 6 méretlépcsőben, akár 6 fejes kivitelben is készíti az EUROPA függesztett váltvaforgató ekéket. Igény szerint választható a munka közben is használható hidraulikus fogásszélesség állítás, lehetővé téve a változó talaj- és terepviszonyokhoz való maximális alkalmazkodást.

 





A FAZA gyár DE LUX kéttárcsás függesztett mûtrágyaszórói a közepes és nagyobb gazdaságok szántóföldi talajerő utánpótlásának eszközei. 1000, 1500, 1800 és 2000 literes tartállyal kaphatók. Ajánlott kiegészítő a feltöltést könnyítő darukar, illetve a vontatottá alakításhoz a CAR 30 szállítókocsi. A FAZA cég már több mint 20 éve készít rendsodrókat, rendkezelőket. A tavaly debütált és a nagyobb területen szálastakarmányt termesztők körében nagy érdeklődést kiváltott RTV rendsodró 10, 12 és 14 csillagkerékkel lenyûgöző munkaszélességet biztosít.

 

 






FAZA RTV rendsodró

 

 

 






A FAZA gyár mûtrágyaszóróiból több mint 15000 darab mûködik az országban.







Az EUROPA vetőgépcsalád gyártójának neve ugyan ez évtől megváltozik, de a gyártás helye, a szakképzett és hozzáértő munkatársak ugyanazok. A széria tagjai egyaránt alkalmasak apró és gabona magvak jó minőségû és gazdaságos soros vetésére. Egyszerû szerkezeti felépítésük könnyû kezelhetőséget és nagy üzembiztonságot nyújt. Kialakításuk lehetővé teszi a nagy haladási sebességgel történő vetést, így nagyobb területeken is jól használhatók.



A gépek külső kerekekkel készülnek, alap kivitelben hektárszámláló nélkül, az elektromos hektárszámláló felszerelési lehetőségének előkészítésével. A HDK féltárcsás, a DDK duplatárcsás csoroszlyákkal van ellátva, a tárcsák dupla csapágyazásúak. A tárcsa alakja már önmagában is biztosítja a megfelelő magtakarást, amit tökéletessé tesz az alapfelszereltségként járó, fellépő ráccsal ellátott rugósfogú pálcás magtakaró. A hidraulikus váltású nyomjelző szerkezet és a mechanikus magszintjelző szintén az alapfelszereltséghez tartoznak.

 








A jól ismert EUROPA vetőgépcsalád a megszokott, bevált minőséggel, egyszerû kezelhetőséggel és megbízható mûködéssel áll a felhasználók rendelkezésére.

 

 



A török YAGMUR gyár AGRIFARM traktorai gazdag alapfelszereltséggel állnak a felhasználók rendelkezésére. Ezek a következők: II. kategóriás 3 pontos csatlakozás, erő- és helyzetszabályzós hidraulikarendszer 1+1 pár gyorscsatlakozóval, valamint 3-szor 4 sebességes mechanikus sebességváltó szinkronizált irányváltóval, külön kapcsolható 540/1000/járókerék arányos TLT, változtatható nyomtávszélesség, állítható magasságú hátsó és első vonóhorog, frontsúly tartó és 4-szer 28 kg frontsúly, hátsó munkalámpa és sárga forgólámpa.

 

 

 




Az AGRIFARM traktorok 35, 40 és 50 LE teljesítménnyel a kisebb területeken gazdálkodók, gyümölcs, zöldség és dísznövénykertészetek, faiskolák, kommunális tevékenységet folytatók ideális erőgépe.

 

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Van remény az almatermesztésben

Van remény az almatermesztésben

Alma technológiai bemutatót és kertszemlét szervezett az UPL OpenAg Nyírtasson. Olyan szakmai előadók részvételével valósulhatott meg a találkozó, aki...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!