Antonio Carraro traktorok - a felhasználók igényeihez igazítva!

Agro Napló
Sajtótájékoztatóra invitálta az Agro Napló munkatársát az Agrolánc Kft. ügyvezetõ igazgatója abból a célból, hogy bemutassa a 100%-os magyar, családi tulajdonban lévõ, fóti székhelyû, új szervizközponttal bõvült céget; illetve a 2012-es év Antonio Carraro erõgépeit.  

A sajtótájékoztatón Szemerei Károly ismertette a 20 éve forgalmazott olasz, mezőgazdasági- és kommunális traktorokat gyártó Antonio Carraro vállalat újdonságait. A részvénytársaság számos típusú traktort gyárt, melyekkel különböző szegmenseket fed le: a hobbi kategóriás modellektől a professzionális, nagy teljesítményû gépekig. A folyamatos kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően jelentősen átalakultak a Carraro erőgépek. A legkisebb modellen történt változás a nem szakavatottak számára is szembetûnő, ami első ránézésre a külső megjelenésben nyilvánul meg.



Az új TIGRE 4000 és 4400 F típusoknál nagy hangsúlyt fektettek az ergonómiára. A lekerekített karosszéria, a kezelőszervek kialakításai, a nagyobb helyigényû, ergonómikus ülés a gépkezelő kényelmes munkavégzését szolgálják. Mindkét modell négykerék-hajtású, 3 hengeres, vízhûtéses Yanmar motorral szerelt. Előbbit egy 31 Le-s, utóbbit egy 38 Le-s erőforrás hajtja. A traktorok kiegészíthetők fûthető-légkondicionálható fülkével. A gépek kiterjesztett, 2+2 év garanciával is kérhetők.

 

 


 



Nagyobb teljesítmény esetén három gépcsalád áll a felhasználók rendelkezésére, melyek 50–70 Le közötti teljesítmény-kategóriákban érhetők el. A Perkins motorral hajtott modellek 12+12 fokozatú, szinkronizált irányváltóval szereltek. A beépített ACTOTM alváz a tengelyek között 30°-os elfordulást enged, amely lehetővé teszi mind a négy kerék folyamatos talajtapadását. A megújult TIGRONE JONA 5500/6500 és JONA 6500 F, valamint a törzscsuklós kialakítású SUPERTIGRE JONA 6500 típusú erőgépek piacra kerülésével a korábbi „21-es sorozat” gépeinek fejlesztése valósult meg.



Az ERGIT 100-as sorozat modelljei a megnövekedett felhasználói igényeket elégítik ki: a 70–95 Le-s motorok a nagyobb teljesítményigényû munkaeszközöket is kiválóan kiszolgálják. A lekerekített formájú motorháztető a munkaeszközre történő jobb rálátást segíti. A modern sárvédők, a gallytörő rács, az első és hátsó sárvédőkbe szerelt fényszórók – ezekhez védőrács is rendelhető – mind-mind az új ERGIT 100-as sorozat újdonságai. A sebességváltó szinkronizált, 32 fokozatú – 16 előre és 16 hátra. Az olajfürdős fékrendszer, az önbeálló tárcsafékek mind a négy keréken hatnak. A hátsó hidraulikus emelő berendezést 2 db függőleges munkahenger mûködteti emelési erő- és pozíciószabályozással, 2100 kg emelési kapacitással. A független hátsó TLT elektrohidraulikus kapcsolású, 540, 540/E (750) fordulattal mûködtethető, új, kényszerkenésû rendszerrel a tengelyeknél és zsírzási pontoknál. A TGF modell egyedi kialakítású, speciális alacsony fülkével is felszerelhető; így az ültetvényekben a fák lombkoronája alatt is gond nélkül dolgozhat.



Különösen nehéz terepviszonyok esetén – ahol már a hagyományos gumiabroncsok egyáltalán nem boldogulnak – a 2011-es évben piacra került MACH 4 (ERGIT 100) gumihevederes traktor nyújt megoldást. A kiváló stabilitást biztosító 4 db gumihevederes kerék meredek, köves, csúszós (agyagos/ havas) területeken alkalmazható. A négy független felfüggesztésû járószerkezet minimalizálja a talajegyenetlenségből adódó hajtási veszteséget. A 87 Le-s törzscsuklós traktorok mechanikus váltóval készülnek, azonban létezik hidrosztatikus változat is. Csúszós rézsûn – ültetvényekben és autópályák mentén – kiválóan hasznosíthatók.



Az önkormányzati tulajdonú városfenntartó vállalkozások, valamint a kert- és parkfenntartó cégek számára speciális, multifunkcionális gépeket gyárt az Antonio Carraro Részvénytársaság. A kommunális szektor legkiemelkedőbb modellje a TTR 4400 HST típusú traktor, amelyen a front oldali és a hátsó TLT is hidraulikus, amelyekhez az év minden egyes időszakában használatos munkaeszközök csatlakoztathatók: fûnyíróasztalok, gyepszellőztetők, lombeltakarító gépek, seprő adapterek, szállító- és hóeltakarító berendezések. A RONDÓ elnevezésû törzscsuklós, multifunkcionális fûnyírótraktorokkal szintén számos kommunális feladat végezhető el (hóeltakarítás, locsolás, seprés, lombeltakarítás stb.).



A 2012-es „Év Traktora” díjat elnyert modell a speciális, hidrosztatikus hajtású TRH 9800. A 87 Le-s motorral szerelt gép megfordítható kormány-ülés rendszerrel készülő, egyforma kerékmérettel rendelkező, multifunkcionális traktor. Különlegessége az elektronikus vezérlésû fokozatmentes, hidrosztatikus hajtás. A négyhengeres, 3300 cm3 lökettérfogatú motor elektronikus befecskendezésû. Az előremeneti sebesség, a gyorsítás, a fordulatszám és a TLT hajtás – egy külön rendelhető kiegészítőnek köszönhetően lehetnek – teljes mértékben számítógép által vezéreltek.





A munkaeszközök mûködtetéséhez a hidraulika rendszer elektronikus vezérlésû joystick-kal egészíthető ki. A kezelő számára a fülke maximális kényelmet nyújt. A lekerekített formáknak köszönhetően a mûvelés során a gép nem tesz kárt a növényekben.



Részletes információval kapcsolatban keresse az Agrolánc Kft-t: www.agrolanc.hu 

Agrolánc Kft. névjegy



Alapítás éve: 1990.

100%-os magyar tulajdonú vállalkozás.

Tulajdonosok: Králl Ágnes és Szemerei Károly

Foglalkoztatottak száma: 18 fő

21 éves múlt a mezőgazdasági- és kommunális gépkereskedelemben

Forgalmazott főbb márkák: Antonio Carraro, TORO, Gianni Ferrari, Carraro Agritalia, Rinieri

2011-ben új 3500 m2-es telephely megvásárlása, ahonnan az alkatrész- és szervizellátás folyik

Országos értékesítői, szerviz és alkatrészellátó hálózat

ISO minőségirányítás rendszer

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Traktor vezetőfülkék világa

Traktor vezetőfülkék világa

A traktorok vezetőfülkéje az a munkahelyi környezet, ahol a jármű vezetőjének akár naponta – ha megszakításokkal is – 8-12 órát is el kell töltenie. N...

Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!