Pioneer hibridesõ a Juniálison

Agro Napló
Elõzõ lapszámunkban már beszámoltunk arról, hogy a DuPont Pioneer Juniálison bemutatott új növényvédõ szerek kitûnõen vizsgáztak. A több mint 1500 érdeklõdõt megmozgató bemutató sorozaton a termelõk testközelben láthatták a legújabb Pioneer hibrideket repce, kukorica és napraforgó kultúrákban.  

A repcebemutató során megtudhattuk, hogy a Pioneer 2012-ben piacvezető lett a hazai hibridpiacon (forrás: Kleffmann), ami egyértelmûen a tudatos, 22 év fejlesztői munkának a gyümölcse.





A Pioneer repce kínálat egyik újdonsága a tavalyi évben bevezetésre került herbicidtoleráns repce hibridek. Ez a technológia nagy áttörést jelentett a repce gyomproblémáinak megoldásában, különös tekintettel a nehezen írtható keresztesvirágú gyomok ellen. Az idei éven is a tavaly megismert két hibrid közül választhatnak a termelők; a PX100CL repce hibrid a MAXIMUS® termékkörbe tartozik, míg a PT200CL egy hagyományos repce.



A magyar piacon elismert MAXIMUS® féltörpe hibridek közül a bajnok PR44D06, a kihagyhatatlan PR45D03, és az első MAXIMUS® PR45D01 közül választhatnak. A hagyományos repcét termesztőknek az ifjú titán PR46W21, az etalon PR46W14 és a PR46W10 szerepel a kínálatban.



A kukoricatábla előtt egy új szelektálási módszert mutatott be a Pioneer munkatársa. 2013-tól a Pioneer bevezeti az egyedülálló Optimum® AQUAmax® kukorica hibrideket. A szigorú elvek alapján kiválasztott hibridek előnye elsősorban abban rejlik, hogy jelentősen csökkentik a kiszámíthatatlan időjárásból eredő kockázatot. Ezen hibridek extrém száraz és csapadékos körülmények között egyaránt átlag feletti termésre képesek. Két hibrid szerepel a jövő évi kínálatban Optimum® AQUAmax® megjelöléssel, a P9175-ös, ami egy FAO330-as hibrid, és az igazi nagyágyú, a FAO490-es P0216-os hibrid.

 

 


 

 





A Pioneer napraforgó kínálatából a termelők láthatták a legújabb homozigóta hibrideket. A P63LE13 és a P64LE25 linolsavas Express® toleráns hibridek, míg a magas olajsavtartalmú Express® toleráns hibridek iránt érdeklődők a P64HE39 és PR64H42 közül választhatnak. Ezen hibridek számos előnye közül talán a legfontosabb, hogy erősebb herbicid-toleranciával rendelkeznek.

 

-an-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

A Corteva Agriscience idén ősszel három helyszínen, Szarvason, Dombóváron és Debrecenben tartotta meg szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi b...

Bemutatjuk a P64LE137-et

Bemutatjuk a P64LE137-et

A Pioneer® megújuló ExpressSun® linolasavas napraforgóhibrid kínálatának újabb terméke a P64LE137, teljes körű Protector® Szádor és Protector® Peronos...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?