Flottakövetés forró nyomon

Agro Napló
Az ITineris Kft. már nyolc éve fejleszti a kimondottan a mezőgazdaság igényei szerint megtervezett és kialakított WayQuest flottakövető rendszert. A minden összetevőjében Magyarországon fejlesztett és gyártott rendszer sikerességét bizonyítja a mintegy 300 partner és a 6000 felszerelt erőgép.
A felhasználók által folyamatosan megfogalmazott igények sarkalltak arra minket, hogy napjainkra egy minden ízében megújult alkalmazást kínáljunk partnereink részére.

Az egyik legfontosabb újdonság a folyamatos felügyelet és ellenőrzés hatékonyságát javító kiterjesztett riasztási modul. A modul feladata, hogy a járművekkel kapcsolatos nem várt eseményekről a felhasználó azonnal értesüljön, és így késedelem nélkül megtehesse a szükséges ellenlépéseket, beavatkozásokat. A riasztási modul működésének alapja, hogy a felhasználó a járműmodulok által mért műszaki jellemzők szinte bármelyikére meghatározhat egy-egy olyan értéket vagy változási intenzitást, melynek túllépése elindítja a riasztási folyamatot.
A szoftver segítségével megadható, hogy a riasztás mely járműveket vagy járműcsoportot érintse, kik kapják meg a riasztást, az SMS-ben vagy e-mail formájában történjen, illetve a riasztási ok folyamatos fennállása esetén milyen ismétlési idővel küldje a rendszer az újabb üzeneteket. A program egyedülálló tulajdonsága, hogy riasztások nem csak területekhez vagy útvonalhoz köthetőek, de riasztásokként a kezdő és végdátum mellett a munkavégzés idejéhez igazodva heti és napi élesítési időszak is beállítható.


Az üzemanyagszint hirtelen csökkenéséről értesítő riasztást egészíti ki a WayQuest rendszer új hardver eszköze a tanksapka szenzor. Segítségével visszakereshető, hogy hol és mikor történt tanksapka nyitás, illetve az alkalmazás azonnal riasztást küld, ha az nem a töltőállomáson, vagy más megengedett helyen történik. Kérhető riasztás arra az esetre, ha a jármű elhagy, vagy éppen belép meghatározott táblákra, felhasználó által berajzolt területre, de akkor is, ha például motorindítás történik, vagy éppen a kombájn ürítőcsigája kerül bekapcsolásra nem megengedett helyen és időben. Akár egy korábban bejárt útvonal is beállítható figyelt helyszínként arra az esetre, ha a terményszállító, vagy a dolgozókat szállító kisbusz hagyná el a kijelölt útvonalat. Természetesen a modul alapvető feladata, hogy a járműmodult érintő illetéktelen beavatkozásokról, szabotázsról vagy egyéb hibákról is küldjön értesítést. A modul rugalmassága és széles körű paraméterezhetősége lehetővé teszi a legkülönbözőbb kritikus események észlelését és biztosítja a riasztások elküldését.

Mehlhoffer István

ITineris Kft.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!