Miniszter a Carraro traktoron

Agro Napló
Az idei AGROmashEXPO várakozáson felüli látogatószámot írt a kiállítás történelemkönyvébe a 45 ezer fõt meghaladó résztvevõvel. Az Agrolánc Kft. ügyvezetõ igazgatója, Szemerei Károly cégük sikerei közül kiemelte, hogy az expóra látogató Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter televíziós interjúját követõen standjukat is megtekintette.

A miniszter érdeklődése az újdonságokra fókuszált, egyúttal a cégről tájékozódva a piaci lehetőségekről is informálódott. Az Agrolánc Kft. 23 éve van jelen a hazai piacon, azóta képviseli kizárólagos importőrként a Carraro céget: a szőlő- és gyümölcsszektorban forgalmazva 26–95 LE közötti ültetvénytraktoraikat. A cég eredményességét jellemzi a tavalyi jól sikerült esztendejük is, amikor 1,2 Mrd-os árbevételt könyvelhettek el. Piacvezetők lettek 55%-os részesedésükkel az 51–80 LE közötti kategóriában. Az Agrolánc által képviselt olasz traktorgyártó cég mindig kiemelt figyelmet fordított a magyar piacra, amelynek egyik eleme a megfelelő szerviztechnika.



A több lábon állás jegyében a közel negyedszázados múlttal bíró hazai cég a szőlő-gyümölcsszektor traktorain túl az összes eszközt is forgalmazza – a Rinieri nevû olasz gyártó speciális gépeit – a sormûvelés, a csonkázás és egyéb mûveletekhez – kínálja. A kiállítás kiváló lehetőséget jelentett a képviselt termékeik ideális bemutatására – ennek megfelelően minden traktoruk mögé egy-egy munkaeszköz kapcsolásával mutatták be a technológiát az általuk javasolt módon. Ezek a gyakorlati demonstrációk hozzájárultak ahhoz, hogy nagyszámú igény jelentkezett náluk a gépeiket és technológiáikat illetően és jelentős mennyiségû a konkrét és potenciális árajánlatkérés is.

 

 


 

 

 



Az érdeklődést nyilván generálta az a nagy várakozás is, amely a pályázatokra tekint – úgy fest azonban, hogy traktorra egyelőre nem lehet pályázni, viszont a kisebb munkagépekre igen. S bár majd' mindenki várakozó állásponton van, az ország teherbíró képessége nem engedheti meg, hogy ilyen mértékû traktorpályázatot írjanak ki, de a következő uniós költségvetési évben talán elképzelhető, hogy ez változik. Az igazgató úgy véli, hogy talán jobb is, ha a reális tervezést nem zavarja meg a pályázat, vagyis a beruházás nem függvénye a pályázatnak. Tapasztalataik szerint ugyanis, hogy ha bármilyen „zavaró” tényező adódik, akkor megáll az értékesítés, mert mindenki a pályázati lehetőségre vár, amellyel megtámogathatják a saját befektetéseiket a gazdák. Több év is igazolta, hogy jobb, ha egyértelmûen kijelentik a döntéshozók, hogy nincs pályázati lehetőség, mert akkor mindenki a saját erejéhez mérten próbál fejleszteni és előrelépni. Ez a kereskedői tapasztalat – de természetesen rendkívül fontos az uniós pénzek bevonása, a lehívásokra pedig komoly keret áll rendelkezésre.



Az Agrolánc Kft. fennállása óta még soha sem volt veszteséges, és továbbra is igyekszik a mindenkori jogszabályi környezetben a lehető legjobbat kihozni az értékesítéseiből, amely a szőlő- és gyümölcsszektor résztvevőinek kiszolgálásán túl kiterjed a kommunális szektorra is, ahol az önkormányzatok gépellátásában veszik ki a részüket.

 

-Keresztes-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!