2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Hatékonyság keskeny nyomtávon

Agro Napló
Tolcsva, Szekszárd, Badacsony és Pécs adott otthont május 8-11. között a FENDT FARMER 200V szõlészeti traktorok és munkagépek bemutatójának. A helyi Szõlészeti és Borászati Kutató Intézetek, a Szekszárdi Mg. Rt. és a Raiffeisen Agrárház KFT. közös szervezésében, a szakmai közönség részletes információt kapott a legmodernebb német géptechnikáról: Braun talajmûvelõ gépekrõl, kultivátorokról, soraljmûvelõkrõl, valamint altalajlazítókról, Wanner permetezõgépekrõl és Hammerschmied mulcsozókról.
Egyre növekszik azoknak a szőlősgazdáknak és gyümölcstermesztőknek a tábora Magyarországon, akik az elmúlt évek folyamán nagy sikerrel bemutatkozott Fend Farmer 200V traktorjai mellett döntöttek. A legnevesebb borvidékeken megrendezett gépbemutatókon a szakmai közönség meggyőződhetett arról, hogy az innovatív technika a Fendt számára éppen olyan döntő, mint a megbízhatóság a legkeményebb tartós terhelésnél. A sorozat május elején folytatódott.
A Fendt 200 V sorozatú traktorjai nemzetközileg kitüntetett ingás emelőkarral van felszerelve, amely révén a hárompont felfüggesztésû gépeket nehéz lejtős területeken a terephez igazíthatjuk. Az emelőkar fokozatmentes dőlés- és oldalállítása révén, jelentős eredményeket nyújt a lazítóval, talajmaróval, ekével, vagy villás emelővel végzett munkák során. A dőlés beállítása elősegíti az egyenletes talajmûvelést és a helyzettől független rakodási munkákat. Az alsó vonórudak oldalbeállítása révén a függesztett munkagépeket pontosabban, a sor mellett vezethetjük. Így a talajmunka egészen a szőlőtőkéig lehetséges anélkül, hogy a szőlő-vesszőket megsértenénk.
A Fendt összkerékhajtása gondoskodik talajvédelem és a vonóerő egyedülálló kombinációjáról. Előnyei mindenekelőtt a kitûnő fordulékonyságnál, az intelligens összkerékhajtásnál és a differenciálzár kapcsolásnál, valamint a teljesen védett kardántengelynél mutatkoznak meg. A meggyőző fordulékonyságot a „darázsderék” konstrukció eredményezi, mely a mellsőhíd és a motor közé van elhelyezve.
A Fendt 21/21 fokozatú irányváltó hajtómû döntő előnye az ésszerû kapcsolási logika mellett a komfortos kialakításban rejlik. A hátsó ingás emelővel végzett munkánál a traktorvezető az előre/hátra kar mozdítása és tengelykapcsoló kinyomása révén gyorsan válthatja a haladási irányt. Az optimális hajtástechnika alkalmazása révén nem csak időt, de költséget is megtakarít a traktor vezetője.
A kiváló munkaminőség és kezelési komfort példaszerû. A siker titka a következőképpen hangzik:
A GAZDASÁGOSSÁG AZ ÖSSZKÖLTSÉGBEN REJLIK!
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A jövő növénye lehet a cirok

A jövő növénye lehet a cirok

A cirok a kukorica jó alternatívája lehet a száraz kontinentális éghajlaton, aszályra hajlamos területeken, mivel szárazságtűrése kiemelkedő. Ráadásul...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!