Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló

A direkt műtrágya kijuttatás és vetés potenciálja

A Pöttinger legutóbbi mulcs-vetőgép fejlesztése: a TERRASEM műtrágyaszóró. A közvetlen műtrágyázás alkalmazásával a mikro es makro tápanyagok a mag vetésével egy időben juttathatók a talajba. Az optimális növekedési körülmények már a mag növekedésének korai szakaszában megteremthetők, a termőképesség megnövekszik.

2012-ben a bécsi Természeti Erőforrások és Élettudományok egyetem végzett kísérlet alkalmával, vizsgálták a Pöttinger TERRASEM C6 műtrágyakijuttató-vetőgépet.

 A teszt alkalmával az alábbiakat vizsgálták:

- A direkt műtrágya-kijuttatás magasabb hozamot produkál a nyári gabonában?

- Melyik műtrágya alkalmazásával érhető el a legnagyobb hozam, ha direkt műtrágya-kijuttatást alkalmaznak?

- A direkt műtrágya-kijuttatáskor melyik műtrágya méret befolyásolja a magasabb hozamot.

A vizsgálatról készült beszámoló elérhető a Pöttinger weboldalán.

Belvíz = Körülményes talajművelés

Van megoldás, a Güttler® SuperMaxx!

Sajnos a legtöbb gazdálkodó szembesül az idei év legnagyobb problémájával, a belvízzel. Mindannyian tudjuk, hogy ez a belvíz sem fog tartani örökké, de a kérdés az, hogy érdemes-e azokat a területeket művelni, bevetni, amelyeket most még egybefüggő víz borít? 

 

A gazdálkodók többsége úgy vélekedik, hogy a föld nem maradhat parlagon, azt meg kell művelni. Már csak az a kérdés, hogy mivel, mert az elázott, letömörödött talajjal nehéz kezdeni bármit is. Tavasszal nem érdemes forgatni, ráadásul soká szárad ki annyira a talaj, hogy mélyebben meg lehessen művelni. A bevált, régi gyakorlat szerint ilyenkor hagyományos fogasboronával a legjobb szellőztetni a talajt, de sok gazdálkodó ma már nem dolgozik ezzel az alapvető eszközzel. 

Helyette javasoljuk alternatív megoldásként a Güttler® SuperMaxx kultivátort, amely elég erős ahhoz, hogy akár tarlót hántsunk vele, és elég könnyű ahhoz, hogy a problémás, korábban vízzel borított területeken is magágyat lehessen vele készíteni. 

forrás: www.guttler.hu

  

EXTRΔ alkalmasság

Nagyobb függesztés védi a talajt és a gépet.

A Vicon EXTR∆ 628FT-632FT/FR és 635FT front függesztésű fűkaszák tulajdonsága a nagyon alkalmazkodó húzott felfüggesztés a rendkívül pontos talajkövetéssel. A súlypont közel van a traktorhoz és a kompakt kialakításnak köszönhetően tökéletes a munkaterületre való rálátás.

 

A gépek talajkövetése rendkívül alkalmazkodó, amely 250 mm lefelé és 450 mm felfelé történő elmozdulást biztosít.

 

Az újratervezett függesztés eredményeként az EXTR∆ front modellek talajkövetése jobb és egyenletesebb a talajnyomása. A két nagy függesztő rugó kifelé lett helyezve a jobb oldalirányú stabilitás érdekében, amely kisebb talajnyomást és a csúszótalpak kisebb kopását eredményezi.

 

Továbbá az innovatív felfüggesztés biztosítja a keresztirányú alkalmazkodást 24°-ban. Tökéletes az alkalmazkodás az egyenetlen talajfelszínhez és nagyobb munkasebesség érhető el.

forrás: www.hu.vicon.eu

  

Naprakész információk a Valtra új applikációjával

Ipad-re érhető el a Valtra által indított új információs alkalmazás. Segítségével minden a Valtrához köthető információk – szórólapok, videók, képek, legfrissebb hírek és számos extra, amire minden Valtra rajongónak szüksége lehet - könnyen és gyorsan hozzáférhetővé válik.

Az applikáció egyelőre csak angolnyelven érhető el. További nyelvi változatok a közeljövőben lesznek elérhetők.


Olvasta már?

-          Axiál Gyakorlati Akadémia 2013

-          Mobil dieseltartályok használata a mezőgazdaságban

-          Nagydíjas Fendt

-          Szórt poliuretánhab a mezőgazdaságban

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!