2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Magyar egyetemista nyerte az Alltech Fiatal Tudósok díjának európai fordulóját (x)

Agro Napló
Budapest, 2009. május 8. - Az Alltech, állat-egészségügyi és takarmányozási világcég Fiatal Tudósok Díjának 2009-es európai regionális fordulóját Vörös Annamária, a Gödöllői Szent István Egyetem végzős hallgatója nyerte. Az 500,000 Ft-os pénzdíj mellett az egyetemi hallgató egy egyesült Államok-beli utat is nyert, ahol a nemzetközi döntőn vesz részt.

 

Az összesen nyolc díjazottat - négy alapképzésű hallgatót és négy mesterképzésű hallgatót - több mint 2,000 jelentkező közül választották ki. Annamária „A takarmány összetétel hatása a lovak gasztrointesztinális mikroba populációjára” pályázatával nyerte meg a regionális fordulót, így ő utazhat Európából az Alltech 25. Nemzetközi Állategészségügyi és Takarmányozási Szimpóziumára, amely az Egyesült Államok-beli Kentucky államban kerül megrendezésre 2009. május 17 és 20 között. A külföldi szakmai út mellett félmillió forint pénzjutalomban is részesült a hallgató. A magyar nyertes a szimpózium ideje alatt az Alltech Fiatal Tudósok (Alltech Young Scientists Award AYS) 2009-es döntőjén is vesz részt, ahol a többi nemzetközi győztessel együtt fog harcba szállni a közel 3 millió Forintos fődíjért.

 


Baloldalt: Horváth-Gáti Krisztina, az Alltech Inc. Regionális marketingvezetője; Jobbolalt: Vörös Annamária, a Szent István Egyetem hallgatója







“Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy én nyertem meg az európai fordulót. Mindig is érdekelt a takarmányozás, így örömmel indultam az Alltech Fiatal Tudósok pályázatán. Biztos vagyok benne, hogy mind emberileg, mind szakmailag nagyon sokat fogok tanulni a Szimpóziumon. Tudom, hogy nagyon erős a nemzetközi mezőny, de természetesen a célom az, hogy a döntőben is én nyerjek, ”– nyilatkozta Vörös Annamária, a Szent István Egyetem végzős, agrármérnök hallgatója.



“Az Alltech azért hozta létre a Fiatal Tudósok Díját, hogy ily módon ösztönözze a fiatalokat arra, hogy részt vegyenek tudományos kutatásokban és a későbbiekben is ezen a területen maradjanak. A 2006-os megalapítása óta folyamatosan növekvő érdeklődés figyelhető meg a program iránt. Nagyon örülünk annak, hogy egy nagyon erős mezőnyben, ahol szinte minden európai országból érkezett pályázat, egy magyar diáknak sikerült megnyernie a regionális díjat. Vörös Annamáriának sok sikert a nemzetközi döntőben.”- mondta Helembai Jenő, az Alltech Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.



A regionális forduló további nyertesei: Nanjing Mezőgazdasági Egyetem, Kína; San Sebastian Egyetem, Csíle; Wisconsini Egyetemm, Madison, USA; Chungnam Nemzetközi Egyetem, Dél-Korea; Universidade Federal de Viçosa Zootecnia, Brazília; Illinoisi Egyetem at Urbana-Champaign, USA; és Joanna Thorton, Dublin Egyetem, Írország



A regionális nyertesek a nemzetközi fordulóban iparági és akadémiai szakértők előtt fogják előadni pályázataikat. Az Alltech 25. Nemzetközi Állategészségügyi és Takarmányozási Szimpóziumán 2009. május 19-én, kedden, az alapképzésű és a mesterképzésű kategória nyertesei is egy különleges díjkiosztó ünnepségen vesznek részt. 





www.alltech.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?