2024. május 21. kedd Konstantin
Talajtorna 2024

Talajtorna 2024

Agro Napló
Köztudott, hogy a mozgás az egészség alapja. A TALAJTORNA kiadványban alaposan "megtornáztatjuk" a talajt Dr. Hupuczi Júlia segítségével, aki praktikus szakmai tanácsokkal és könnyen elsajátítható elméleti tudnivalókkal tájékoztat a talaj egészségét befolyásoló tényezőkről, megoldásokról. Partnercégeink jóvoltából az ehhez szükséges inputokról és technológiai eszközökről is felvilágosítást kap.

Ha növénytermesztés, akkor a termésbiztonság a legfontosabb kérdések és feladatok között szerepel. Azonban a termésbiztonságot a növény-talaj-időjárás hármasának megannyi tulajdonsága fogja meghatározni. Ezek közül a „növény” tényezőt jól ismerjük, ezt a paramétert módosítani is tudjuk, hiszen a megfelelő növényválasztással komoly lépéseket tehetünk a sikeres és jövedelmező gazdálkodás irányába. Az „időjárás” tényezőt is ismerjük, mérjük, jósoljuk, azonban módosítani, vagy az adott növényhez választani nem tudjuk. Ez egy olyan termőhelyi adottság, mely alapvetően meghatározza a növénytermesztésünket, érdemben befolyásolni azonban nem tudjuk.

Nézzük mi a helyzet a harmadik tényezővel, a talajjal. Ez szintén alapvető termőhelyi adottság, azonban az egyes tulajdonságai kisebb-nagyobb keretek között módosíthatóak, befolyásolhatóak. Ahhoz, hogy ezt bölcsen és hatékonyan tegyük, meg kell ismernünk ezt az összetett közeget.

A kiadvány megtekintéséhez kattintson IDE vagy a képre

NEKED AJÁNLJUK
Tudjon meg mindent a talajról!

Tudjon meg mindent a talajról!

Fontos, hogy a termelők vigyázzanak a talajokra, hogy elegendő és egészséges élelem legyen az emberek számára. Ezért kell mindent megtudni a talajról,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06