Két új lakossági állampapír is jön a jövő héten

Agro Napló
Mindkét terméknél értékesítési korlátot vezetnek be.

Január 8-tól lesz megvásárolható az új 3 éves fix kamatozású állampapír, a Fix Magyar Állampapír (FixMÁP), valamint az új konstrukciójú és futamidejű Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP) – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az első, 2027/Q1 elnevezésű FixMÁP sorozat 3 éves futamidővel, évi fix 7 százalékos kamattal, 1 forintos alapcímlettel lesz elérhető. Értékesítési időszaka 3 hónap, minden új negyedévben új FixMÁP sorozatot hirdetnek.

Az új, 5 éves futamidejű 2029/N sorozatú BMÁP-nál a kamat mértéke továbbra is a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze, a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegyhez kötött kamatbázis felett biztosít kamatprémiumot. Annak az első három évben évi 1,5, majd az utolsó 2 évben évi 2,5 százalék lesz, ezzel ösztönözve és jutalmazva azon befektetőket, akik lejáratig megtartják a BMÁP-ot. Az induló éves kamat mértéke évi 8,01 százalék. A 3 éves, 2027/N sorozatú BMÁP-ot továbbra is változatlan feltételekkel lehet megvásárolni – értesült a HVG cikkéből az Agro Napló.

Értékesítési korlátot vezetnek be mindkét terméknél, ez a 2027/Q1 sorozatú FixMÁP-nál 50 millió, a 2029/N sorozatú BMÁP-nál 100 millió forint, maximum ennyit értékesíthet egy forgalmazó egy lakossági befektetőnek.

A Fix Magyar Állampapírt is magánszemélyek vásárolhatják meg a Magyar Államkincstár és egyes bankok/befektetési vállalkozások fiókhálózatában, valamint a WebKincstár, MobilKincstár és a bankok/befektetési vállalkozások online felületein.

(Forrás: HVG)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!