2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szilveszterkor leállnak a Nébih szakrendszerei

Agro Napló
A Nébih értesíti az ügyfeleit, hogy 2023. december 31. 18:00 óra és 2024. január 1. 18:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető.

Az időszakos leállásra az iratkezeléshez kapcsolódó szakrendszer informatikai fejlesztésének élesítése miatt kerül sor. A fenti időszakban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Annak érdekében, hogy az informatikai háttér fejlesztése miatt történő átállás minél zökkenőmentesebb legyen, ennek ütemezésére a kormányzati igazgatási szünet idején kerül sor: 2023. december 31-én 18:00 órától 2024. január 01-én 18:00 óráig – értesült a Nébih közleményéből az Agro Napló.

A szüneteltetés a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat érinti majd. A hivatal tájékoztatja az ügyfeleket arról, hogy a vonatkozó törvénynek* megfelelően amennyiben az elektronikus ügyintézés szüneteltetése meghaladja az egy munkanapot, a Nébih azon eljárástípusba tartozó beadványokat is fogadja és feldolgozza postai úton, melyek esetében alapvetően kizárólag elektronikus ügyintézésre lenne lehetőség.

Hivatkozott jogszabály:

*Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 9.§ (4) bekezdés a) pontja

(Forrás: Nébih)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!