Légy profi madarász az MME online kurzusával!

Agro Napló
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) új fejlesztéssel lepte meg megújult honlapján a madárvilág iránt érdeklődőket.
Fotó: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)

A Tudástár menüpont Akadémia funkcióval bővült, amely ingyenes e-learning anyagokat tartalmaz. Az MME Akadémia célja, hogy betekintést nyújtson a madarak világába a kezdő madármegfigyelőktől akár a profi madarászokig, természetbarátokig. A kurzusok összeállítása lehetővé teszi, hogy az érdeklődők a tudásszintjüknek megfelelő képzést választhassanak, és azt egyéni ütemedben végezhessék el. A platformot a szervezet folyamatosan fejleszti, így a tervek szerint mindenki megtalálja majd a saját fejlettségi szintjéhez igazodó anyagokat. Az élvezetes tanulást számtalan játék, grafika, fotó, videó és teszt segíti – értesült az MME közleményéből az Agro Napló.

A fejlesztés a „Közösen a természetért” (LIFE NGO4GD/HU/000037) című pályázat kereteiből valósult meg, és jelenleg négy kurzus várja a tanulni vágyókat:

  • Madárismeret I. képzés a madarak világával még éppen csak ismerkedőknek, mely segítséget nyújt a madarak határozásához. A megszerzett tudást egy negyven kérdésből álló kvíz segítségével lehet tesztelni.
  • Madárbarát kert képzés a természetvédelemért aktívan tenni vágyóknak, kerttervezési lépésekkel, a madárvédelmi eszközök bemutatásával.
  • Madárbarát településfejlesztés kurzus a települések döntéshozóinak, segítséget nyújtva a természetközeli városvezetés kialakításához.
  • Madárbarát gazdálkodó képzés azok számára, akik szeretnék megismerni a természetkímélő gazdálkodás alapelveit, módszereit.

(Forrás: MME)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!