Iparialma-programon dolgozik a NAK és a FruitVeB

Agro Napló2023. augusztus 30. 13:11

Dr. Apáti Ferenccel, a FruitVeB elnökével a SZON készített interjút az idei almaszezon várható alakulásáról és az iparialma-programról.

A közelmúltban Nyíregyházán találkoztak a régió almafeldolgozóinak képviselői a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóságának munkatársaival, a megbeszélés témája pedig a kezdődő almaszezon volt – értesült a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleményéből az Agro Napló.

Az egyeztetésen részt vett dr. Apáti Ferenc, a FruitVeB szakmaközi szervezet csengeri származású elnöke is. A beszélgetésen a szakember beszámolt a nyíregyházi találkozó tapasztalatairól, illetve szólt a várható almatermés mennyiségéről és minőségéről is, ahogy szóba került a léalmatermesztés problematikája is.

Az interjú hossza 15:54, ide kattintva hallgatható meg.

(Forrás: FruitVeB)

Címkék:
növénytermesztés, nemzeti agrárgazdasági kamara (nak), alma, gazdaság, szántóföldi növénytermesztés, mezőgazdasági piac, ipari alma, fruitveb magyar zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet és terméktanács, nyíregyháza, dr. apáti ferenc,