Műhelymunka a mezőgazdasági célú vízgazdálkodásról

Agro Napló2023. június 9. 10:53

Június elsején sikeresen lezajlott a VISIONARY projekt második tudományos és szakpolitikai műhelymunkája (science policy interface).

A téma ezúttal a mezőgazdasági célú vízgazdálkodás volt a gazdálkodói együttműködések szemszögéből vizsgálva. A vízgazdálkodási értéklánc szereplői az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kollégáinak facilitálásával alkottak közös jövőképet a mezőgazdasági célú vízfelhasználásra vonatkozólag. A közös jövőkép eléréséhez a legfontosabb változás igényként lett azonosítva: a központi vízügyi irányítás felállítása, a vízhasználat erősebb ellenőrzése, a szemléletformálás a víz valós értékének hangsúlyozásával, valamint az értéklánc szereplőinek bevonása a döntéshozatalba – értesült az AKI közleményéből az Agro Napló.

A workshop eredményeire alapozva az AKI a következő hónapokban elkészíti azt az esettanulmánytervet, amely a hazai termelők motivációit fogja vizsgálni a koordinált mezőgazdasági vízgazdálkodással kapcsolatban.

(Forrás: AKI)

Címkék:
mezőgazdaság, agrárgazdaság, vízgazdálkodás, gazdaság, mezőgazdasági piac, agrárközgazdasági intézet (aki), visionary kutatási projekt, science policy interface, műhelymunka, esettanulmány,