Jövő héten a Mol nem szállít üzemanyagot a kis benzinkutaknak

Agro Napló
A Mol nem szállít benzint és dízelt jövő héten azoknak a kis benzinkutaknak, amelyekkel idén tavasszal, a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést – írja az Rtl.hu.

A Mol az ellátás biztonságának fenntartásával indokolta a döntést. „Az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak, de hetente felülvizsgáljuk az ellátási stratégiánkat, és minden esetben teljesítjük a szerződéses kötelezettségeinket” – közölték az RTL megkeresésére.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a Mol döntése lényegében azt jelenti, hogy Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyag-ellátás. Szerinte a döntés miatt 400-500 benzinkút is kieshet a rendszerből, amelyek a magyar üzemanyagellátás 30 százalékát biztosították. Úgy véli, sorban állásokra és hosszú várakozási időre kell majd számítani a kutakon, a legnagyobb gond vidéken lehet – értesült a Telex közleményéből az Agro Napló.

A Mol közleménye ezzel szemben azt állítja, hogy a szállítások felfüggesztése az összes magyarországi benzinkút körülbelül 10 százalékát érinti. A benzinárstop egy évvel ezelőtti kihirdetésekor mintegy kétezer benzinkút működött Magyarországon.

(Forrás: Telex)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!