Fontos az együttműködés a gazdák és a méhészek között

Agro Napló2022. február 9. 10:23

Február 3-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Megyei Szervezete és a Turul Méhész Egyesület szakmai fórumot tartott Tatán „Az agrárium jövője: növénytermesztés és megporzás a növényvédelem tükrében” címmel.

 

A fórum célja a gazdák és méhészek közötti együttműködés erősítése a növénytermesztés, növényvédelem és a méhészet terén. Dr. Balogh Zoltán NAK megyei elnök és Simonné Venter Éva, a méhész egyesület megyei elnökének köszöntőjét követően Sipos József, a Szegedi Tudományegyetem docense előadásában a méhészet és a növényvédelem egységének tükrében beszélt környezetünk védelmének fontosságáról, a méhészet legnagyobb problémáiról, lehetőségeiről. Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Igazgatója előadásában a növényvédőszerek méhekre gyakorolt hatásairól, méhpusztulások okairól, azok kivizsgálásának menetéről és a növényvédőszerek beporzó rovarokat kímélő felhasználásáról tájékoztatta a megjelenteket. Utolsó előadóként Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke bemutatta a beporzók magyarországi helyzetét és ismételten felhívta a figyelmet a méhészek és gazdák közötti együttműködés fontosságára.

Forrás: NAK

 

(Forrás: NAK)

Címkék:
állattenyésztés, növényvédelem, környezetvédelem, növényvédőszer, méhészet, nemzeti agrárgazdasági kamara (nak), nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (nébih), országos magyar méhészeti egyesület, turul méhész egyesület,