Sajtmustrát szervez a Magyar Sajtkészítők Egyesülete

Agro Napló2020. augusztus 25. 11:43

Sajtmustrát szervez immár nyolcadik alkalommal a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szeptember 5-én az Etyeki Látogatóközpontban a program az idén egy sajtversenyből és egy szakmai konferenciából áll – közölte honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A  Magyar Sajtkészítők Egyesületének tájékoztatása szerint a sajtverseny minden sajtkészítő számára nyitott. A megméretetés célkitűzése, hogy kiemelje a magas minőségű magyar sajtokat, és megismertesse azokat a fogyasztókkal, valamint a gasztronómia képviselőivel és így még jobb piaci pozícióba juttassa a hazai sajtkészítőket.

A szakmai konferencián neves külföldi előadók mellet magyar szakemberek osztják meg tudásukat a résztvevőkel. Így például Carlo Piccoli (Accademia Internazionale Dell'arte Casearia) olasz sajtmester a kéregkultúrák szerepét ismerteti meg az érdeklődőkkel. Thierry Raud, a Chalon Megard élelmiszeripari mérnöke a hosszú érlelésű sajtok és a rézüst kapcsolatáról, valamint a hozamoptimalizáció szempontjából legjobb alvadékvágási módokról beszél. A program délután zárul a VIII. Magyar Sajtmustra eredményhirdetésével.

További információk a Sajtmustra honlapján találhatók, és érhető el a sajtverseny nevezési linkje, valamint a szakmai konferencia regisztrációs oldala is – tartalmazza az összefoglaló.

Címkék:
mezőgazdaság, élelmiszer, agrárgazdaság, gazdaság, mezőgazdasági piac, sajt, magyar sajtkészítők egyesülete, sajtmustra,