68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként

Agro Napló2020. augusztus 3. 12:24

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb – mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója július végén az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszerhigiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást – foglalta össze a témát az MTI.

Keleti Marcell azt mondta: nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében - fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne optimalizálni a helyzetet.

Címkék:
mezőgazdaság, élelmiszer, agrárgazdaság, nemzeti agrárgazdasági kamara (nak), élelmiszerpazarlás, gazdaság, mezőgazdasági piac, élelmiszerhulladék,