Járulékfizetési kedvezménnyel bővíti ügyfélkörét az Erste Bank

Agro Napló
A pénzintézet által kínált, az árbevételtől függően sávos kedvezmény a megcélzott kisvállalkozói szegmensben tevékenykedők számára érhető el, amennyiben új számlát nyitnak a banknál.

Erdei Zsuzsanna

Az, hogy a járulékfizetés egyre nagyobb teher a kisvállalkozásoknak már közhelyszámba megy, ráadásul egyelőre még azt se lehet tudni, hogy 2019 januárjától mekkora összeggel kénytelenek számolni a vállalkozások. A jövő évi minimálbérről és garantált bérminimum emeléséről szóló tárgyalások ugyanis csak holnap kezdődnek a szociális partnerek - munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek és szakszervezeti konföderációk, valamint a kormány - részvételével. A felek álláspontjai azonban nemcsak a kötelező bérelemek várható emelésével kapcsolatban térnek el igen jelentősen, hanem arról is vita van a kormánnyal, hogy mekkora legyen a béren kívüli juttatások adóterhelése, illetve hogy a több éves bérmegállapodásban rögzített szociális hozzájárulási adó csökkentése mikor kezdődjön: januártól vagy júliustól.

A kabinet ugyanis úgy fogadta el a 2019-es költségvetést a nyáron, hogy 2019 júliusától számolt járulékcsökkentéssel, míg a munkaadók a minimálbér emelés feltétéül szabják a januári tehermérséklést. A sajtóhírekben szereplő, s kormány számára is elfogadható 150 ezer forintos minimálbér bérterheivel számolva azonban egyáltalán nem mindegy a vállalkozások számára, hogy mikortól is kellene az alacsonyabb mértékű szociális hozzájárulási adó összeggel számolniuk.

A kevésbé tőkeerős kisvállalkozások problémáira pedig jó ütemben érzett rá az Erste Bank, amely új vállalkozói számlanyitáshoz kapcsolódó járulékfizetéshez kötődő kedvezményt kínál. A pénzintézet közleménye szerint a kínált jóváírás mértéke a cég méretéhez igazodik, 20 millió forint éves árbevétel alatt 10 ezer, míg 20-50 millió forintos forgalom esetén 30 ezer, az 50 millió forintot meghaladó árbevétel felett 50 ezer forintot ír jóvá a bank, amennyiben az új számla megnyitását követő három hónapban akár egyszer is szociális hozzájárulási adót utal a vállalkozás.

Az Erste Banknak egyébként szép sikerei vannak az egyszerűsített kisvállalkozói hitelezésben is: mivel az idei első nyolc hónapban megduplázta hitelállományát e szegmensben az előző év azonos időszakához képest. A papírok nélkül, akár öt nap alatt is felvehető Power Business hitelek esetében a pénzintézet közleménye szerint a bank nem kér fedezetet, nem jegyez be jelzálogjogot, ahol lehet, maga igyekszik beszerezni az adatokat, így akár egyetlen igazolás beadása nélkül is hitelhez juthat az ügyfele.

A Power Business hiteleknek köszönhetően jelentősen nőtt a pénzintézet ügyfeleinek száma is. A kisvállalkozói új számlanyitások száma közel 30 százalékkal emelkedett szeptember végéig az előző év azonos időszakához képest - mondta Erdei Zsuzsanna, a bank kisvállalkozókkal foglalkozó területének vezetője

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?