Belföldi csomagolással megelőzhető a méz hamisítása

Agro Napló
Belföldön kell palackozni a kivitelre szánt magyar mézet, mert csomagolás nélkül a gyenge minőségű távol-keleti mézek javítására használják föl a külföldi üzemek – mondta el Nagy István agrárminiszter a Kossuth Rádióban – írja az MTI.

A miniszter a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, hogy a magyar termelők jelentős bevételtől esnek el a csomagolás hiánya miatt. A miniszter hozzátette ugyanakkor, hogy Európában mézhiány van, miközben a magyar termelés évente 15-20 ezer tonnával meghaladja a belföldi fogyasztást, ezért kiválóak a kiviteli lehetőségek.

A miniszter szorgalmazta azt is, hogy rövid távon legalább a másfélszeresére kell emelni a belföldi mézfogyasztást. Nagy közölte, hogy a minisztérium minden eszközzel azon dolgozik, hogy kiderítse, miért pusztultak tömegesen a méhek az elmúlt hetekben. A háttérben összetett jelenség állhat, mivel külföldön is ugyanez történt, eredetére azonban egyelőre nincs magyarázat – tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kevesebb méh pusztult el a múlt évben

Kevesebb méh pusztult el a múlt évben

Kevesebb méh pusztult el a múlt évben mint az előzőben, de ennek ellenére nem zártak jó évet a méhészek, ugyanis az árak nyomottak voltak és a tavalyi...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!