Hétfőig kell megfizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részét

Agro Napló
A május 31-ig beküldött bevallások alapján megállapított felügyeleti díjat két egyenlő részletben, 2017. július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell befizetniük az érintetteknek a NÉBIH-hez – figyelmeztetett a NAK.

A felügyeleti díj megfizetésére 2015. évtől a szokásos elektronikus átutalás mellett lehetőség nyílik a házibankos fizetési mód választására az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felületén. Utaláskor – a pontosabb azonosítás érdekében – kéri a hatóság, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel a bevallásra kötelezett magánszemély (egyéni vállalkozó, kistermelő, őstermelő) nevét, adóazonosító jelét, illetve a fizetési értesítő jobb felső sarkában látható bizonylatszámot. Társas vállalkozás/gazdálkodó szervezet esetén a cég pontos neve mellett, annak adószámát, valamint a fizetési értesítő jobb felső sarkában látható bizonylatszámot szükséges rögzíteni.

A pénzügyi bizonylat letöltésére az e-ügyintézés azon menüpontjában van lehetőség, ahol a bevallás készült (7. vagy 8. menüpont). A pénzügyi bizonylat a bevallás végén, a ,,bizonylatok" funkcióra kattintva pdf-formátumban jelenik meg.

A felügyeleti díjat csekken vagy készpénzes befizetéssel nem lehetséges rendezni, de akinek nincs saját bankszámlaszáma, az utalhat közeli hozzátartozó bankszámlaszámáról is.

Bővebb információ a hatóság honlapján található.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A tej legyen tej!

A tej legyen tej!

A Tej Terméktanács bejelentést tett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) a fogyasztók megtévesztése miatt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!