2024. február 22. csütörtök Gerzson

Március 1-ig módosíthatja AKG és ÖKO pályázatokba bevont területeit

Agro Napló
Módosultak a VP-4-10.-1.1.-15 kódszám alatti, az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés elnevezésű, illetve a VP-4-11.1.-11.2.-15 kódszám alatti, az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása elnevezésű pályázati felhívások 2017. január 31-én – közölte a Magyar Államkincstár.

A határidő meghosszabbításának eredményeként a kedvezményezett, támogatói okirattal rendelkező ügyfeleknek a kérelembenyújtás során esetlegesen nem megfelelően felmért, kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekre vonatkozóan 2017. március 1. napjáig van módjuk ismételten, pontosítottan területi igényeiket beadni.

A pontosítás - a korábban megjelent pályázati felhívás módosítások alapján – továbbra is abban az esetben lehetséges, ha a támogatásra jogosult a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület valamely részére nem tudja igazolni a kötelezettségvállalási időszak teljes időtartamára a jogszerű földhasználatot. Ebben az esetben a támogatásra jogosultság mértékét az adott kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területen belüli, jogszerű földhasználattal rendelkező egység ismételt felmérésével csökkentheti. Az új poligon mérésére és a részleges visszavonás benyújtására legkésőbb 2017. március 1.-ig van lehetőség.

Az érintett kérelmek továbbra is az www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalon nyújthatóak be a visszavonási kérelem kitöltési útmutatója segítségével, amely ide kattintva érhető el.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a „Részleges visszavonás” menüpont választása után a vis maior indokokat tartalmazó legördülő menüből a „Területcsökkentés jogszerű földhasználat miatt” lehetőséget kell választani a szabályszerű benyújtás érdekében!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új ökológiai támogatás indul 2022-ben

Új ökológiai támogatás indul 2022-ben

Az Agrárminisztérium 2021 őszén – az agrár-környezetgazdálkodási intézkedéshez hasonlóan – új „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazd...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!