2024. május 17. péntek Paszkál

Együttműködik a TakarékBank és a gabonatermesztők szövetsége

Agro Napló
Együttműködési megállapodást kötött a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, valamint a TakarékBank Zrt. a magyar gabonatermesztési ágazat adottságainak hatékonyabb kihasználására, versenyképességének és további fejlődésének előmozdítására - közölték a szervezetek az MTI-vel pénteken.

Közölték, hogy ennek érdekében a TakarékBank az ágazat sajátságaihoz illeszkedő finanszírozási termékeket fejleszt, továbbá tanácsadással, piaci információkkal, előrejelzésekkel is segíti a termelőket.

Az ágazat versenyképessége nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a szántóföldi növénytermesztés a magyar agrárium meghatározó ágazata, a hazai szántóterület kétharmadát, mintegy 2,8 millió hektárt tartósan a gabonafélék foglalják el - mondta a közlemény szerint Fórián Zoltán, a Takarékbank vezető agárszakértője. Hozzátette: a mezőgazdasági kibocsátásban a gabonatermelés rendelkezik a legjelentősebb részesedéssel - 2015-ben a mezőgazdaság termelési összértékének 26,2 százalékát adta, ami 643 milliárd forint a teljes kibocsátás 2453 milliárdjából.

A tájékoztatás szerint a TakarékBank létrehozta a hazai piacon egyedülálló agrárszakmai műhelyét: a Takarék Agrár Központ a finanszírozás mellett teljes körű tanácsadást és előrejelzéseket nyújt a gazdáknak az uniós és hazai agrárpályázatokkal, piaci folyamatokkal kapcsolatban, személyesen is támogatva az agrárgazdaság szereplőinek mindennapi döntéseit, valamint hosszú távú stratégiájuk kialakítását és megvalósítását.

A takarékszövetkezetek 1500 fiókja behálózza az egész vidéki Magyarországot, a települések harmadában működik takarékszövetkezeti kirendeltség.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csend van a búzapiacon

Csend van a búzapiacon

Az elmúlt időszakban a hazai malmok keresték a búzát, de ez lefutott, most csend van a piacon – nyilatkozta a Világgazdaságnak Petőházi Tamás, a Gabon...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?