Magyar mezőgazdasági gépgyártók az Agritechnicán

Agro Napló
Megnyílt Hannoverben a világ egyik legjelentősebb nemzetközi agrár gépipari kiállítása, az Agritechnica, amelyen 52 országból csaknem háromezer kiállító jelent meg. A 40 hektáros területen elhelyezkedő vásáron 400.000 látogatót várnak. A rendezvényen Magyarországról mezőgazdasági gépgyártók, informatikai támogatást, preciziós technológiát kínáló cégek és innovatív termékek gyártói állítottak ki.

A kiállításon a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár vett részt. Az államtitkár, a rendezvény keretében folytatott tárgyalások során felhívta német partnerei figyelmét arra, hogy Magyarország jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a mezőgazdasági gépgyártás területén. Az ágazat közvetlen értékesítésével, illetve számos világmárka beszállítójaként már jelenleg is több milliárdos árbevétellel járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez.

Czerván György, Volker Petersennel, a Raiffeisen Szövetség főtitkár-helyettesével történt megbeszélése során az európai unió aktuális agrárpolitikai kérdéseinek egyeztetése mellett kifejtette, hogy Magyarország számára fontos, hogy a sikeres személygépkocsi gyártás mellett tovább diverzifikálja gépipari termelését. A vásár szervezője a Német Mezőgazdasági Társaság, melynek vezetőivel szintén tárgyalt Czerván György a jövőbeni megjelenés és együttműködés lehetőségeiről. A nap Christian Schmidt német szövetségi élelmiszeripari és mezőgazdasági miniszter által adott fogadással zárult.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tractor of the Year 2024

Tractor of the Year 2024

The TotY 2024 Awards Giving Ceremony held on November 12th, on the opening day of Agritechnica in Hannover (Germany), is the conclusion of a long proc...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?